El SAAS tanca el pressupost 2018 en positiu

Per primer cop en tres anys, els ingressos superen les despeses

-
-
El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha assolit un resultat pressupostari positiu després de tres anys. Els ingressos han estat de 63,9 milions i les despeses de 63,8 milions d'euros. Pel que fa als ingressos, 48,8 milions corresponen al finançament públic i 15,1 al privat. El SAAS ha fet pública aquest dilluns la seva memòria corresponent a l'any 2018.
 

El SAAS compta amb 1.078 treballadors i les despeses de personal són de 39 milions d'euros. Aquest, és i de llarg, el capítol més important de dispendis. Durant l'any passat es van dedicar 1,8 milions d'euros a inversions.

Durant l'any 2018, s’ha creat l’Àrea de Convalescència que té com objectiu oferir uns serveis de rehabilitació física i funcional als malalts que han estat ingressats per un episodi agut i que en ser donats d’alta encara necessiten d’un període de recuperació per tal de que es puguin reincorporar a la seva vida habitual.

L'any passat van augmentar les intervencions quirúrgiques i les sessions de rehabilitació

En aquest àmbit assistencial cal destacar l'augment del nombre de sessions de rehabilitació, que han passat d'11.023 el 2017 a 20.770 l'any passat. Les intervencions quirúrgiques d'ingrés i de cirurgia major ambulatòria han pujat. Les primeres ho han fet de 2.923 el 2017 a 2.955 el 2018, i les segones de 1.850 a 2.023 l'any passat.

També s'ha posat en marxa l'any passat la Unitat de la Memòria que dona servei a tota aquella gent que per motius diversos o malalties concretes pateixen un deteriorament progressiu de les seves capacitats cognitives relacionades amb pèrdua de memòria. Finalment, s'ha fet un redisseny funcional dels circuits de Cirurgia Major Ambulatòria que es completarà aquest any amb una remodelació estructural d’aquesta àrea.
 

Etiquetes

Comentaris

Trending