Roser Suñé entra a les travesses per acompanyar Espot al davant de la llista de DA

L’exministra d’Educació i actual secretària d’organització demòcrata podria acontentar Virtus Unita i complir el requisit del candidat de ser dona d’Andorra la Vella

Roser Suñé i Xavier Espot durant una reunió de treball, fa unes setmanes, amb el comitè demòcrata de Sant Julià.
Roser Suñé i Xavier Espot durant una reunió de treball, fa unes setmanes, amb el comitè demòcrata de Sant Julià.
La filòloga, exdiplomàtica i exministra d’Educació en la primera legislatura demòcrata Roser Suñé podria ser la peça que lligués tots els paràmetres que en certa manera s’havia fixat el candidat de DA, Xavier Espot, en relació a qui hauria de ser la seva número 2 en la llista nacional. Suñé, actual secretària d’organització demòcrata, apareix ara amb força en el trencaclosques habitual es que es converteixen les confeccions de candidatures. 

No hi ha res de tancat però Suñé compliria tres dels elements que Espot buscava en la persona que hagués d’ocupar la segona posició en la llista nacional taronja. És dona, és d’Andorra la Vella i seria ben vista pel col·lectiu Virtus Unita, a qui l’avui ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior pretén acontentar per obtenir-ne el seu suport en diverses parròquies. L’únic que no aconseguiria del tot Espot seria presentar una cara renovadora com pretenia. Ho seria parcialment, però.

Suñé va ser ministra i ha estat vinculada gairebé des de sempre al món polític, directament o indirectament, però habitualment ho ha fet des de la ‘cuina’. No en el primer nivell públic excepte quan va regir els destins del ministeri. Si finalment la també excap de protocol de Govern acaba formant part de la candidatura nacional, sembla del tot segur que l’encara avui ambaixador Enric Tarrado anirà a la llista territorial de DA a la capital. En el cas que Suñé acabi no sent la triada per al segon lloc, no es descarta que qui va ser candidat a cap de Govern el 2005 per CDA Segle 21 ocupi la tercera o quarta plaça a la circumscripció nacional.

Queden moltes peces per encaixar. Arreu. Ni la candidatura de DA a Andorra la Vella no està tancada. Sílvia Riva seria qui tindria més números per liderar la llista, malgrat que ni l’exconsellera ho acaba de tenir clar ni tampoc no acaba de convèncer entre alguns sectors de la formació a la capital. Riva és ‘cinquista’ i no acaba de ser ben vista per l’entorn de la cònsol Conxita Marsol. El cap de setmana serà altament procliu en contactes i converses malgrat que no servirà per definir del tot res de res.

Si no canvia la situació, el Partit Socialdemòcrata (PS) validarà gairebé definitivament aquest dissabte, com a mínim, que els tres primers de la llista nacional seran Pere López, Susanna Vela i Judith Salazar. Liberals està pendent del batibull que hi ha a la Massana i, en funció de com acabi, una de les composicions possibles per a la circumscripció nacional seria la que configurarien els tres consellers generals actuals: Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa.

La ‘terceravia’ també està pendent de la Massana. Però hores d’ara, hi ha molts números que Josep Pintat estigui acompanyat en la segona posició de la llista nacional per Joan Carles Camp. Molt possiblement la tercera de la candidatura seria Ruth Vila. Els progressistes d’SDP tindrien ara mateix sobre la taula com a parella de ball Josep Roig i Sandra Cano. I aquest dissabte també es presenta força clau per a la formació presidida per Jaume Bartumeu.

Andorra Sobirana preveu presentar dimarts a la tarda tota la llista nacional ja tancada. L’encapçalarà l’exconseller Eusebi Nomen i en la segona o tercera plaça l’acompanyarà Ricard Riba quan es confirmi, molt probablement, que no hi ha manera que aquesta nova formació pugui fer una parroquial a Canillo. Andorra Sobirana, però, manté el repte de poder fer dues llistes territorials al marge de la nacional. Finalment, Podem espera poder completar una candidatura nacional amb Joan Seguí i Joseba Imanol Díaz al capdavant.

 

Comentaris (1)

Trending