‘Richy’ Hurtado considera “justa” la sanció rebuda per Kobon

El jugador de l’Atlètic Escaldes, víctima de la brutal agressió, encara pateix dolor per culpa del cop i haurà d’esperar fins, com a mínim, a l’abril per tornar als terrenys de joc

'Richy' Hurtado va patir important ferides a la cara.
'Richy' Hurtado va patir important ferides a la cara.

“Crec que és justa”. Així ha reaccionat ‘Richy’ Hurtado un cop ha conegut la sanció rebuda per Junior Kobon, el jugador que el va agredir ara fa dues setmanes amb una puntada de peu al cap. El futbolista de l’Atlètic Escaldes ha volgut posar en relleu que el fet que Kobon hagi perdut de per vida la llicència federativa s’adequa a la gravetat dels fets. Per la seva banda, continua la recuperació, tot i que encara trigarà a tornar als terrenys de joc. Com a mínim, fins a l’abril.

El comitè de competició de la Federació Andorrana ha estat molt dura. Exemplar, es podria dir. Ha aplicat l’article 37.1.d del reglament, que estipula com a infracció molt greu les agressions a jugadors, tècnics, àrbitres o altres membres de la comunitat futbolística i el 21.1.b, que contempla en aquests casos la retirada definitiva de la llicència. I això és el que s’ha aplicat. Per tant, Kobon no podrà tornar a jugar a futbol a nivell federatiu. Ni a Andorra ni a cap altre país membre de la FIFA, tret que els futurs recursos a instàncies superiors –o fins i tot judicials- puguin canviar aquesta resolució.

Per a ‘Richy’, l’agredit, la decisió “és justa”. I és que, recorda, “les imatges són impactants”. A més, un cop vist el vídeo de tots els fets, remarca que “també li va pegar un cop de puny a un altre company i es va barallar amb un altre”. També indica que “ell venia de nou cap a mi, tot i que jo ja estava inconscient; si no l’agafen, m’hagués tornat a colpejar. Va perdre el nord”.

A Junior Kobon se li ha tret la llicència federativa de per vida; no podrà jugar ni a Andorra ni a cap país membre de la FIFA

Per això, apunta, el que volia era “una sanció que es correspongués als fets”, cosa que al seu entendre ha succeït. “Jo no hagués estat satisfet amb sis mesos o amb un any”, afirma. “Gràcies a Déu estic viu, però és dur tot el que ha passat”, assegura.

Pel que fa al seu estat físic, ‘Richy’ continua encara recuperant-se de la duríssima agressió. Per ara, “encara pateixo dolors al cap i al coll i algun mareig”. Per això, manté un seguiment gairebé diari amb el metge i està a l’espera de sotmetre’s a noves proves al cap per descartar de forma definitiva qualsevol dany.

Aquesta prova, de fet, marcarà quina pot ser la data del seu retorn als terrenys de joc. Si és positiva entén que ja podria reincorporar-se a finals de mes als entrenaments i, com que hi ha una jornada de descans, tot apunta que, en el millor dels casos, no tornaria a vestir-se de curt fins a l’abril.

Junior, l'autor de l'agressió, durant un partit anterior.

Relacionat

Retiren de per vida la llicència federativa a Junior Kobon pel cop de peu al cap d’un rival

Comentaris (1)

Trending