López destaca el canvi de tarannà del Govern en informar sobre la negociació amb la UE

Una delegació del Partit Socialdemòcrata s'ha reunit amb Xavier Espot i Landry Riba

Comentaris

-
-
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López ha destacat, després de la reunió amb el cap de Govern Xavier Espot i amb el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba el "canvi de tarannà per posar a la taula documents" i ha avançat la voluntat de "signar un acord de cooperació amb la Unió Europea i col·laboració per treballar en positiu".

Pere López ha estat acompanyat pels consellers generals socialdemòcrates Susanna Vela, Judith Salazar i Roger Padreny. La trobada ha tingut lloc en el marc de les reunions del Govern amb els grups parlamentaris per la formalització d'un pacte d'Estat entre totes les forces polítiques representades al Consell General, al voltant de la negociació de l’Acord d’associació. Amb aquesta reunió es completen les converses amb tots els partits que tenen presència al Consell.

Espot ha subratllat que aquest pacte és clau per fixar les línies de negociació amb la Unió Europea en tots els àmbits que queden per acordar, inclosos en les llibertats de circulació de persones, serveis i capitals. La unió, segons el cap de Govern, és fonamental per defensar els interessos comuns davant els negociadors europeus.

Durant la trobada s’ha reflexionat sobre els diferents elements i punts que haurien d’estar recollits en el pacte d’Estat, així com la metodologia de treball que s’instauraria entre l’Executiu i els signataris fruit d’aquest acord transversal. Al final de la reunió, López ha dit que "hem vist una predisposició a compartir per part del cap de Govern i del secretari d'Estat a compartit informació i veiem positiu aquest canvi".

El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha afegit que hi ha la voluntat per part del Govern de mostrar uns documents que no es van posar sobre la taula al final de la passada legislatura. "Tenim un parell de propostes de documents sobre com articular la feina en relació a aquesta negociació i els treballarem. Farem una proposta per treballar de manera positiva", ha indicat tot i que és més partidari d'un acord sobre el procediment que no un pacte d’Estat. "“Ara volem creure en aquesta bona predisposició i que la informació es compartirà, amb mecanismes perquè això sigui efectiu”, ha conclòs López.

                                                                                                                        

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending