Retencions fins pràcticament al Pla de Sant Tirs d’accés cap al Principat

Durant tot el dia, coincidint amb el pont del Pilar espanyol, hi està havent moltes dificultats en el trànsit en les vies que porten cap al Pirineu català i Andorra

-
-
El pont del Pilar espanyol està portant desenes, milers de vehicles cap al Pirineu català i andorrà. De fet, aquesta tarda mateix, hi havia retencions que pràcticament arribaven al Pla de Sant Tirs d’accés cap al Principat. L’arribada de turistes s’està deixant notar, i encara que el sector hoteler no espera una ocupació plena, sí que serà molt notable. La majoria dels aparcaments del centre del país estan saturats.

Les dificultats ja van començar dijous al vespre amb retencions que ocupaven tota la N-145. Durant tota aquesta jornada de divendres la situació s’està repetint. De fet, a les cinc de la tarda la filera de vehicles a marxa lenta que ocupaven el carril en sentit Andorra per la C-14 arribava pràcticament al Pla de Sant Tirs. En alguns moments, la circulació és extremadament lenta, fins i tot momentàniament aturada del tot.

De fet, altres vies que també porten al Principat, encara que no només, com l’Eix del Llobregat, la C-16, també han experimentat fortes retencions durant el migdia, amb el trànsit gairebé aturat durant el pas de bona part de la comarca del Berguedà. Certament, molts d’aquests vehicles es queden a la Cerdanya, però l’afluència de visitants al Principat en aquest pont festiu a l’Estat espanyol es deixa notar molt significativament.

A l’interior del país hi ha hagut un parell d’accidents producte de la major afluència de vehicles -sense conseqüències greus- i els aparcaments de les parròquies centrals, encara que no només, estan majoritàriament durant el dia plens de gom a gom amb conductors que s’esperen a l’interior dels automòbils esperen la rotació de vehicles per poder accedir a alguna plaça.

El sector hoteler espera una ocupació a l’entorn del 80%, unes xifres, però, que no es podran valorar del tot fins que hagi passat justament el cap de setmana perquè hi ha reserves d’última hora. Aquest és un dels primers ponts forts que turísticament aprofita el país després de les vacances d’estiu. Caldrà veure el comportament de Tot Sants i, després ja, preparar-se per a la Puríssima.

Comentaris (2)

Trending