Regne Unit i Espanya busquen a Andorra una acusada de defraudar 1.000 milions d'IVA

La guàrdia civil sospita que degudament caracteritzada, Sara Gina Panitzke, cercada per l’agència britànica del crim organitzat podria refugiar-se esporàdicament al Principat

-
-

La guàrdia civil sospita que una dona sobre la qual hi ha una alerta internacional de recerca dictada per l’agència britànica del crim organitzat podria refugiar-se esporàdicament al Principat. Sara Gina Panitzke, de 45 anys, està acusada de delictes econòmics i financers i forma part d’un grup de persones que es consideren perilloses i sobre les quals les autoritats judicials del Regne Unit -que també tenen indicis que la dona hauria passat per Andorra- han activat una recerca molt intensa. 

La dona va escapolir-se de l’acció judicial el 2013, en ple judici. Està condemnada en rebel·lia a 8 anys de presó per formar part d’un grup criminal que hauria blanquejat uns 1.000 d’euros partint de la defraudació d’IVA. Panitzke, nascuda el 3 de març del 1974, té accent de Yorkshire, segons les autoritats britàniques. Té els ulls blaus, és de figura esvelta i d’altura fa entre 1,70 i 1,75 metres. El seu aspecte físic, però, és molt canviant, atès que no dubta en caracteritzar-se per sortir al carrer i així evitar l’acció policial. 

Les autoritats britàniques la consideren una de les líders d’un grup criminal que defraudava IVA en diversos territoris. La banda, els integrants de la qual sumen una condemna global de 135 anys de presó, controlava els comptes de moltes empreses de forma remota mitjançant diferents adreces IP. Al seu dia, per poder cometre l’acció delictiva, Panitzke es desplaçava molt. I ho continuaria fent en llocs, segons els investigadors, com Dubai, Espanya -principalment a Catalunya, on havia format part d’algunes societats establertes a Barcelona- i Andorra. La dona seria acusada d’haver blanquejat aproximadament mil milions de lliures.

Comentaris (4)

Trending