Registrats 12 nous casos de VIH l'any passat

El Ministeri de Salut ha realitzat un total de 32 test ràpids de detecció d'infecció per VIH durant el seu primer any de funcionament

-
-
Durant l'any 2018 s'han notificat 12 casos nous d'infecció de VIH a Andorra, que suposen una taxa d'incidència de 14,95 casos nous per cada 100.000 habitants, valor similars a la mitjana europea. D'altra banda, el Ministeri de Salut ha realitzat un total de 32 test ràpids de detecció d'infecció per VIH durant el seu primer any de funcionament. Des del passat mes de desembre, per tal de facilitar la detecció precoç de la infecció i fer-la accessible a tota la població, s'ofereix la possibilitat de realitzar el test en tots els centres d'atenció primària de manera confidencial i gratuïta, amb l'acompanyament necessari, assegurant que les persones que es vulguin fer el test rebin el consell assistit per part d'un professional en la decisió de fer-se la prova amb la informació relativa a perquè serveix, què signifiquen els resultats i què cal fer en cada cas, etc.

Les persones que realitzen aquest test, estan acompanyats de professionals perquè puguin fer una adequada valoració individual i personal de risc, per valorar les implicacions a tots nivells que suposa un eventual resultat positiu, perquè disposin d'informació i assessorament per l'adopció de conductes per prevenir infeccions i evitar-ne la transmissió i perquè tinguin assegurada la derivació ràpida i adequada dels casos en cas que sigui necessari. El Ministeri de Salut insisteix en el fet que la detecció precoç de la infecció permet accedir al tractament adequat per millorar la qualitat de vida i prendre mesures per evitar la transmissió de la infecció. A Andorra el tractament del VIH-Sida és gratuït per a les persones afectades, atès que es finança al 100%.

Aquest diumenge se celebra el dia mundial de la SIDA.  El Ministeri de Salut recorda que la prevenció de la malaltia és fonamental i que amb l'objectiu de facilitar l'accés a la informació entorn del VIH /Sida en particular i dels diferents aspectes relacionats amb la salut sexual, s'han ampliat els serveis d'informació i consulta oferts per la Consulta Jove a tota la població de manera que aquesta està accessible per a tota la població. La informació relativa a les mesures de prevenció tant del VIH-Sida com d'altres infeccions de transmissió sexual també està disponible al web www.salut.ad.

Pel que fa a la incidència i la prevalença del VIH-SIDA a Andorra, l'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut del Ministeri de Salut fa públiques les dades corresponents a l'any epidemiològic 2018. La vigilància dels casos de VIH-sida es basa en un sistema de declaració individual, confidencial i no nominal, en què participen els professionals mèdics del país, els laboratoris d'anàlisis clíniques i les farmàcies..

Etiquetes

Comentaris

Trending