El Tribunal d'Estrasburg refusa apartar el jutge Pere Pastor dels casos sobre Andorra

En el marc d'un cas concret hi havia una demanda perquè se'l desvinculés dels afers relacionats amb el país pel seu vincle conjugal amb una ministra

-
-
El Tribunal Europeu del Drets de l'Home ha rebutjat la recusació del magistrat andorrà Pere Pastor en un cas vinculat a Andorra. L'estament jurídic havia rebut una demanda de l'advocat d'un acusat en un cas de blanqueig de diners presumptament procedents del narcotràfic a través d’un compte d'Andbank. L'home va ser condemnat per la justícia andorrana en rebel·lia a complir 5 anys de presó, 3 d'ells ferms, i el seu cas va arribar a Estrasburg. Allà el jutge andorrà forma part de la sala quan hi ha un cas relatiu al Principat.

La presidenta de la sala que porta el cas del ciutadà panameny acusat de blanqueig de diners ha rebutjat la petició de recusació en virtut del vincle conjugal entre Pere Pastor i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. La petició de l'advocat Alfons Clavera es basava en un conflicte d'interessos i en el fet que a causa del seu vincle amb l’administració, Pastor podria ser procliu a posar-se al costat del posicionament governamental, d’aquí que es va efectuar la petició de recusació en no haver-hi una inhibició prèvia.

Pastor és jutge a Estrasburg des del 2015 i el cas en qüestió va entrar al Tribunal Europeu dels Drets de l'Home el juliol d'aquell any. En el cas que s'hagués acceptat la recusació, el magistrat hauria quedat fora de tots els casos andorrans que arriben al tribunal. I no són gaires. Això mentre Sílvia Calvó ocupés càrrecs polítics. Ara, però, Pastor podrà continuar forman part dels tribunals que han de jutjar els casos andorrans que són una mitjana de 12 cada any. La majoria s'arxiven per falta de contingut.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending