Qüestionada la legalitat de la ubicació del nou Museu de l’Automòbil a Encamp

El projecte de l’edifici incompliria la normativa que delimita l’entorn que ha de protegir l’Hotel Rosaleda

El projecte guanyador, Granit i vidres
El projecte guanyador, Granit i vidres

La ubicació del nou Museu de l’Automòbil d’Encamp podria no respectar l’entorn de protecció cultural de l’Hotel Rosaleda, que està declarat com un Bé d’interès cultural, ja que el museu limitaria la visió del bé immoble.

El nou edifici incompliria la normativa establerta pel govern andorrà que delimita els voltants que han de protegir un Bé d’interès cultural (BIC). Seguint la legalitat, s’hauria de vetllar per garantir l’entorn de protecció de l’Hotel Rosaleda, que l’any 2004 va ser declarat com un BIC. La normativa de patrimoni cultural no permet construir a les rodalies de l’hotel cap edifici que limiti la visió d’aquest, i semblaria que el projecte del museu ho incompleix, la qual cosa ha generat debat a les xarxes socials.

Plànol de l'entorn de protecció de l'Hotel Rosaleda 

L’edifici ocuparà una parcel·la de 2.000 metres quadrats i estarà situat entre l’històric Hotel Rosaleda i l’edifici de la corporació. El museu en total tindrà un cost d’11,5 milions d’euros. Malgrat el qüestionament per la seva ubicació, els pressupostos del 2019 ja reserven les primeres partides per a la construcció de l’edifici, concretament, una de 100.000 euros per a la redacció del projecte i l’adjudicació de les obres.

Etiquetes

Comentaris

Trending