Quatre carcellers aïllats per prevenció i un ensurt amb un reclús a la presó

El centre penitenciari és una de les infraestructures sensibles i, de moment, l’impacte del coronavirus hi està molt controlat

-
-
Al centre penitenciari hi ha quatre carcellers aïllats. Ara per ara sols per prevenció. En tractar-se d’un equipament molt sensible, es té una cura extra. D’aquí que a la mínima, sempre que es pugui, es confina el personal, per evitar d’introduir el coronavirus a la presó, fet que sí seria preocupant. De fet, la setmana passada hi va haver moments de tensió quan es va haver de confinar un reclús. Tot va quedar en un ensurt.

Els vigilants penitenciaris han estat aïllats, tots ells, per tenir familiars amb indicis. En cap cas ells no tenen ni símptomes. Però se’ls ha de protegir. A mesura que els familiars es recuperen o donen negatiu a les eventuals proves que se’ls facin, els carcellers es reincorporen a la feina sempre que se’ls necessiti. No es força la màquina segons les fonts consultades.

Un moment més complicat es va donar la setmana passada quan un intern va començar a mostrar símptomes que podien ser compatibles amb el Covid-19. Se’l va aïllar seguint els protocols. Al cap de quatre dies, però, els símptomes van desaparèixer i es va donar per fet que es tractava d’un refredat ‘normal’. Va tornar la normalitat i ara per ara la tensió és la pròpia de persones privades de llibertat i alhora conscients del que s’està vivint al carrer, també entre els seus familiars.

Comentaris

Trending