Pyrénées retira de la venda el joc homòfob

Diversand, l’associació LGBTQ , va posar-se en contacte amb el centre comercial per advertir-lo del contingut il•legal d’un producte que, asseguren, ja no es pot comprar al país

-
-

‘Que no se te caiga el jabón’, el joc de cartes que ha provocat polèmica a les xarxes socials, i especialment a Twitter, pel seu contingut homòfob –el títol fa referència a una frase convertida en llegenda urbana relacionada als homes gais i als presos com a potencials violadors-, ja ha estat retirat de la venda a Pyrénées. El centre comercial ha actuat després de ser advertit d’aquesta circumstància pels responsables de Diversand, l’associació que defensa els drets del col·lectiu LGBTQ al país.

Així ho ha explicat a Altaveu Rocio Soler, la seva presidenta. Des de l’entitat feia dies que s’estava atent a la possibilitat que el joc, que ja havia provocat polèmica a Catalunya, arribés al Principat. De seguida que, via xarxes socials, van comprovar que havia aparegut a l’FNAC, la secció especialitzada de Pyrénées, es van dirigir cap a la botiga per informar-los de la situació.

Soler ha valorat de forma positiva el fet que la queixa s’ha rebut i s’ha atès ràpidament per part del centre comercial. En aquest sentit, ha remarcat que el joc suposava una clara vulneració de la Llei d’Igualtat i que, en cas d’una negativa, s’hauria anat a les autoritats competents per exigir la seva retirada. No ha fet falta, però. “Ens van assegurar que no tenien constància del que passava i que no ho sabien però el mateix dimarts a la tarda es va treure de la venda”, ha apuntat la màxima responsable de Diversand.

Per a Soler, queda clar que el joc podia “suposar un delicte d’odi”. Per això, i vist el que havia passat a Catalunya, “ja estàvem atents”. Un cop aparegut, apunta que “s’ha preferit parlar i fer mediació amb el centre comercial”, solució que ha funcionat sense problemes. Per tant, “ja no tenim constància que estigui a cap centre comercial més”.

-

Relacionat

El tercer premi del sorteig de ‘La Grossa’ de Nadal esquitxa Andorra

Comentaris (5)

Trending