Pujadas defensa que les compensacions no són delicte en el marc d'una causa que afecta Andbank

Comentaris

Pujadas defensa que les compensacions no són delicte en el marc d\'una causa que afecta Andbank
Pujadas defensa que les compensacions no són delicte en el marc d\'una causa que afecta Andbank

L’advocat que en el causa BPA representa els interessos del Govern, Manuel M. Pujadas, va defensar fa unes setmanes en el marc d’una causa relacionada amb Andbank que les compensacions dineràries no són delicte. Pujadas és un dels lletrats defensors que intervenen en un procés que té com a rerefons la sindicalista mexicana empresonada Elba Esther Gordillo, que està acusada de desviar fons destinats al Sindicat Nacional de Treballadors de l’Ensenyament (SNTE). Pujadas va assistir a les declaracions de l’advocat de Gordillo Álvaro Quintana Díaz i del representant d’Andbank a Mèxic Fernando Dámaso Revilla Aybar.

Tant Quintana com Revilla van haver de respondre a mitjan febrer davant la batlle Maria Àngels Moreno, que investiga un presumpte delicte de blanqueig de diners. Gordillo, empresonada des del 2013, hauria creat un complexe entramat financer per desviar diners que estaven destinats al sindicat que durant més de dues dècades va liderar. Forbes considera la sindicalista una de les persones més corruptes de Mèxic. Andbank hauria estat el destí d’alguns d’aquells diners, després que BPA declinés acceptar una proposta que al seu dia havia fet Quintana.

Una de les qüestions en què s’hauria mostrat interessada la batlle instructora de la causa seria com era que es dipositessin pesos en la delegació que Andbank tenia a Mèxic i, en canvi, apareguessin a Andorra assentaments ja fets en dòlars. Els intervinents en aquelles declaracions tenien clar que era aquest un exemple d’operació de caixa o el que més comunament es coneix com a compensacions. Pujadas hauria defensat sense embuts que aquestes pràctiques no són delictives, igual com totes les defenses intervinents en el ‘cas BPA’ mantenen també.

De fet, el mateix advocat defensava aquesta posició durant el curt període de temps que va defensar els interessos d’una gestora encausada en el ‘cas BPA’. La situació va canviar en passar a representar el Govern, per compte del qual va aparèixer com a actor civil en tots els sumaris que formen part de la macrocausa BPA més enllà de promoure una querella contra tots els directius i gestors del banc intervingut que estaven acusats d’haver participat en compensacions.

Comentaris

Trending