Protecció Civil alerta del perill molt alt d'incendi forestal a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria

A la parròquia laurediana es prohibeix el llançament de petards

El berenador del Comabella a Sant Julià de Lòria, on està prohibit fer barbacoes
El berenador del Comabella a Sant Julià de Lòria, on està prohibit fer barbacoes
Zones boscoses i prats d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria estan sota alerta “alta i molt alta” per perill d'incendis. Així ho ha informat Protecció Civil aquest dimarts a través de les xarxes socials i ha recordat que en el cas de la parròquia laurediana, on l'amenaça és “molt alta”, estan prohibits el llançament de petards així com també queden anul·lades les barbacoes.

Les altes temperatures i la falta de pluja dels darrers dies han provocat l'arribada d'aquesta situació d'alerta taronja. La previsió és que aquesta situació es mantingui durant els propers dies tot i que és possible que el dijous plogui. La tendència pel cap de setmana també indica sol i xafogor. Els serveis comunals d'Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria hauran de precintar els berenadors.

Aquest anunci de Protecció Civil coincideix amb l'inici de la campanya dels bombers amb el lema "el foc no és un joc" que es fa els dies abans de la tradicional revetlla de Sant Joan, la nit del 23 de juny. Així mateix,  indiquen que no s'han de manipular els petards ni posar-los dins de totxanes, ni ampolles. També assenyalen que els coets s'han de comprar en establiments especialitzats.

 

 

Comentaris

Trending