Prop de 6.000 firmes a Change.org per demanar la repatriació dels temporers argentins

La campanya l’ha engegat la mare d’un instructor d’esquí que es troba bloquejat a Andorra i la dirigeix directament al president del país, Alberto Fernández

La petició a Change.org
La petició a Change.org

Gairebé 6.000 usuaris d’internet han donat suport a una petició publicada a la plataforma Change.org mitjançant la qual es reclama al govern d’Alberto Fernández que permeti la repatriació dels temporers argentins que han treballat aquesta passada campanya d’hivern a Andorra. La reclamació l’ha iniciat, justament, la mare d’un d’ells, que denuncia que no es deixés tirar endavant el vol des de Tolosa que havia organitzat l’executiu que lidera Xavier Espot. Està, de fet, dirigida directament al president del país andí.

En l’exposició de motius, la impulsora de la campanya explica que “sóc mare d’un professor d’educació física i instructor d’esquí”. També remarca que “el Govern d’Andorra havia contractat un vol d’Air France per traslladar fins a l’Argentina a tots els seus empleats, els quals ja van pagar el seu passatge”. Lamenta que “ara que tot estava encaminat, el govern argentí no va permetre el vol programat” i afirma que “tenen el dret a retornar a les seves llars i reunir-se amb les seves famílies”.

Admet la impulsora de la campanya que “òbviament que han de complir amb la quarantena, com correspon” i, per tant, “acatar totes les normes estipulades per l’OMS”. Remarca que, malgrat que “tots tenim mor d’aquest flagell” però “no podem abandonar-los” i, de fet, “els volem a casa”.

Per això, reclama a Alberto Fernández que “parli amb les autoritats d’Andorra i acordin una data per autoritzar el retorn”. De passada, demana als governadors de les diferents províncies que “intercedeixin perquè els nostres fills puguin tornar”.

La campanya ha aconseguit un gran èxit a Change.org. De fet, ja frega les 6.000 signatures de suport. 

Etiquetes

Comentaris

Trending