Prohibit publicitar serveis de prostitució 

La coalició governamental proposa una modificació del Codi penal per impedir que els mitjans de comunicació locals promocionin negocis de ‘contactes’ o ‘relax’

-
-
Més aviat que tard es prohibirà taxativament i sota risc d’infracció penal publicitar serveis de prostitució en els mitjans de comunicació del Principat. Així ho han acordat els tres grups parlamentaris que donen suport al Govern i així ho anunciaran aquest dimecres en el marc de la inauguració de l’exposició en motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la violència contra les dones.

La voluntat d’impedir que els mitjans de publicació, especialment els escrits, publicitessin els denominats espais de ‘contactes’ o ‘relax’ ve de lluny. Fins i tot fa temps des del bisbat d’Urgell o des del Coprincipat mitrat, com es vulgui, s’havien enviat missatges en aquest sentit. Curiosament, evidentment, la immensa majoria dels ‘serveis’ que es publiciten estan radicats a la Seu o els seus entorns.

La pressió va reduir-se tot i que hi va haver un moment de clar auge en què alguns dels rotatius del Principat publicaven mitja dotzena o més de referències diàries. Actualment no seria el cas, encara que surten un parell o tres d’establiments que ofereixen els mals anomenats serveis d’acompanyament o denominacions metafòriques similars. Finalment, però, els tres grups que ostenten de forma coalitzada la majoria al Consell (Demòcrates, Liberals i CC) han decidit posar mans a l’obra.

Via proposició de llei es modificarà l’article 151 del Codi penal, que versa sobre l’afavoriment de la prostitució. Malgrat que en l’apartat primer de l’esmentat article ja es considera delicte major -penat amb penes de presó de tres mesos a tres anys- aquell qui “promogui” o “afavoreixi” la prostitució, ara s’acotarà molt més aquesta descripció per deixar clar que una de les activitats que contribueix a la promoció o afavoriment de la prostitució és la publicació d’anuncis de contactes i, en conseqüència, es prohibiran.

Comentaris (10)

Trending