Prohibida la caça a Soldeu per garantir la seguretat als ministres d’Exteriors iberoamericans

La policia va formular una petició que el ministeri de Medi Ambient i Agricultura ha atorgat entre els propers diumenge i dimecres

La detenció es va dur a terme dijous al migdia a Soldeu.
La detenció es va dur a terme dijous al migdia a Soldeu.
La caça estarà prohibida entre diumenge i dimecres de la setmana vinent a la zona de Soldeu i els seus entorns. El motiu és poder garantir la seguretat dels participants en la reunió de ministres d’Afers Exteriors iberoamericans, un acte que ja s’emmarca en la celebració, d’aquí un any, de la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern. La prohibició l’ha decretat el ministeri de Medi Ambient i Agricultura a petició de la policia.

Es prohibeix tota acció de caça des del 24 de novembre del 2019 fins al 27 de novembre del 2019, ambdós dates incloses, en la zona de Soldeu-vall d’Incles-Envalira-Solana d’Andorra, delimitada de la manera següent: al sud, per la zona d’activitat humana de l’estació d’esquí de Grandvalira (sector Canillo-el Forn, sector Soldeu i sector el Tarter) i per la zona d’activitat humana de l’estació d’esquí del Pas de la Casa-Grau Roig; a l’oest, pel vedat de caça de la vall de Ransol; i al nord i a l’est per la frontera amb França.

Aquestes mesures especials ja estan contemplades normativament, i la policia ho ha sol·licitat per evitar que mentre que hi hagi els dirigents governamentals es pugui produir qualsevol ensurt. A més, molts d’aquests mandataris porten els seus propis serveis de seguretat i la presència a la zona de caçadors podria tensar la situació. Més encara pel fet que són persones -els guardaespatlles- que no coneixen ni el terreny ni els caçadors del país i tot plegat podria generar un conflicte.

Comentaris

Trending