Problemes de definició de l’operativa dels tests d’anticossos retarden la posada en marxa de la cita prèvia

La plataforma informàtica per poder registrar-se per sotmetre’s als exàmens d’immunització encara no és operativa i no se sap del cert quan ho serà

-
-

Si volia registrar-se per deixar clar que està disposat a fer-se els tests d’anticossos agafi-ho amb calma. La plataforma informàtica que havia de permetre el registre encara no funciona. Problemes de definició tècnica -com ara el fitxer de control informàtic- i de disseny de l’operativa de les proves estan retardant la posada en marxa de la sol·licitud de cita prèvia. Formalment no se sap quan serà possible el registre. Els exàmens s’haurien de començar a realitzar a finals de setmana, però tampoc no està clar del tot.

“Es va sobre la marxa”, han assegurat fonts coneixedores de l’operatiu, que han reconegut que aquest divendres a la tarda encara hi havia molts serrells per resoldre. Els encarregats de l’operativa des del punt de vista científic haurien estat aquest divendres visitant els llocs previstos pels comuns per dur a terme les proves, ja sia en cotxe o a peu. En la majoria de casos, els vehicles hauran de passar per l’interior d’aparcaments públics (per exemple, al Prat Gran, a Escaldes; o al Prat de Call, a Ordino). Els espais que han d’acollir les proves necessiten una temperatura estable, dins d’una forquilla concreta. Perquè l’eficiència de les proves sigui l’adequada, la temperatura ambient dels espais on es facin les petites extraccions sanguínies ha de ser entre 15 i 21 graus, aproximadament.

La temperatura ambient dels espais on es facin les proves, majoritàriament aparcaments verticals públics, hauria de ser d’entre 15 i 21 graus per garantir l’eficiència dels resultats

Els testos, comprats a la Xina a través d’una empresa vinculada a l’Hospital Clínic de Barcelona, haurien d’arribar entre demà i dilluns. Hi ha hagut alguns responsables tècnics de l’operatiu que han demanat que abans de fer els testos a la població, s’analitzi la qualitat del material adquirit per assegurar-se que es compleixen els estàndards exigits i els resultats obtinguts seran òptims, que podrien ser homologats per l’OMS si fos el cas. Aquest procés, segons fonts sanitàries, es durà a terme i això ha d’acabar d’ajudar a veure en quina situació s’aconseguirà la major eficàcia dels testos i la sensibilitat d’aquests. La prova de validació de les eines es preveu que sigui molt ràpida. Però això podria acabar de modificar novament, una mica, l’operativa.

Des del punt de vista de la plataforma informàtica pròpiament dita, s’han d’acabar de definir alguns dels camps necessaris per poder coordinar tota l’operativa. Els comuns han fet aportacions que el ministeri inicialment no preveia i, per aquest motiu, entre altres coses, l’eina informàtica encara no està apunt del tot. Per no tornar a donar falses esperances, fins que no estigui clar del tot no es donarà una data nova de posada en marxa de la plataforma. Alhora, segons les fonts, no cal abraonar-se a registrar-se des del minut zero.

En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que no té veure la data de registre amb la data i l’hora que s’atorgarà a cada ciutadà per sotmetre’s als exàmens. Hi haurà diversos paràmetres que portarà els dissenyadors de l’operativa, molt complexa segons que han reconegut tots els consultats, a assignar les cites per fer-se els tets. D’altra banda s’ha de definir també com es podrà contactar amb tota aquella part de la població que, per diferents motius, no tenen accés a les noves tecnologies i no es podran inscriure a través del portal telemàtic coronavirus.govern.ad. També a través d'aquest portal més de 500 persones amb formació o coneixements en matèries lligades a la biologia s'han inscrit com a voluntaris per participar en el desplegament de l'operatiu analític.El formulari d’educació per al servei de guarda sí que està disponible

El formulari per sol·licitar poder-se acollir al servei de guarda educatiu, a través del portal www.infoeducacio.ad sí que està funcionant. Per cada infant que es vulgui inscriure en l’esmentat servei, que s’ha de posar en marxa aquest dilluns en paral·lel a una major obertura econòmica, cal omplir un formulari individual. A part de les dades de filiació i contacte, el que cal deixar clar en la petició del servei és quin horari convé. És a dir, s’ha d’anotar un horari d’entrada i un horari de sortida o recollida de l’infant, del menor. 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending