Primers casos positius de coronavirus entre bombers i policies

Diversos agents de tots dos cossos estan confinats per haver estat en contacte amb els diagnosticats, per presentar símptomes o per raons diverses

-
-
Ja s’han donat els primers casos positius de coronavirus entre bombers i policies. Els dos cossos tenen gent aïllada per culpa de la malaltia i altres confinats per prevenció o perquè ja han començat a mostrar símptomes. En tot cas, cap dels dos cossos no veu perillar ara per ara el servei atès que s’han muntat torns per tal que una part de la plantilla pugui estar confinada i reposada mentre l’altra part opera i a l’inrevés.

La situació més clara, per ara, és la dels bombers. Fins a la data d’avui hi ha sis agents que han donat positiu i, conseqüentment, estan aïllats als seus respectius domicilis. Un efectiu i un alt comandament estan aïllats a domicili per ser contactes d’alguna persona que ha donat positiu i haver presentat algun tipus dels símptomes. Dotze efectius  i un operador estan aïllats a casa per ser contactes d’un positiu sense tenir símptomes i, finalment, dos agents i un operador han finalitzat l’aïllament (quarantena) essent asimptomàtics.

Des de la branca sindical de l’USd’A que representa els treballadors del transport sanitari, entre els quals hi ha bombers, s’ha tornat a denunciar aquest dimecres la manca de mitjans de protecció. S’assegura que hi ha material d’un sol ús que s’està reciclant per evitar malmetre elements davant un abastiment que ara per ara va curt, encara que s’està a l’espera de l’arribada de noves provisions.

Mentrestant, a la policia també hi ha casos positius -entre un i dos fins a la data- i diversos agents confinats a casa per haver estat contacte de positius o sospitosos d’haver contret la malaltia. Davant d’això, s’ha donat ordre molt estrictes d’extremar la precaució ja no només en les actuacions a l’exterior sinó també en els despatxos policials, per tal de no posar en més risc el personal. En principi, els casos diagnosticats o de sospita i aïllament preventiu es deurien, tots, a contactes aliens a l’activitat professional. Els efectes de la pandèmia, segons les fonts consultades, es deixen notar especialment a l'àrea de fronteres i trànsit.

 

Comentaris (11)

Trending