Primer dia sense cap pacient per coronavirus a l’hospital de la Seu

A la comarca de l’Alt Urgell s’han confirmat des de l’inici de l’epidèmia fins a 65 casos positius, amb sis víctimes mortals

L'hospital de la Seu d'Urgell.
L'hospital de la Seu d'Urgell.

Les dades de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a la Seu d’Urgell també són positives. Tant que, ara mateix, al Sant Hospital no tenen cap pacient ingressat per aquest motiu. Aquest diumenge van donar d’alta al darrer pacient que havia requerit l’atenció al centre. Tot i això, des de la direcció s’insisteix que la ciutadania no s’ha de confiar i ha de continuar seguint totes les mesures de seguretat davant la malaltia.

El coronavirus també ha fet mal a l’Alt Urgell. Segons les dades oficials de la Generalitat, fins a 65 casos positius i 205 sospitosos. Això suposa una taxa de 32,21 casos confirmats per cada 10.00 habitants. Dels malalts diagnosticats, 46 són de la Seu d’Urgell, però també n’hi ha hagut a Oliana (8), Montferrer i Castellbó (5) o Organyà (2), entre altres. D’aquests, hi ha 6 persones que han perdut la vida.

Els casos més greus han estat atesos a l’hospital de la Seu. Fins al diumenge. Va ser llavors quan es va donar l’alta al darrer pacient que es trobava ingressat per culpa de la Covid-19. A més, una curació molt celebrada, ja que es tracta d’una persona que va patir la malaltia d’una forma molt dura.

Entre els pacients atesos i ja donats d’alta hi ha també la dona que, durant uns dies, va estar ingressada a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital de Meritxell. Al centre andorrà va arribar en situació greu però es va recuperar i dies després va poder tornar a la Seu. Allà, també ha aconseguit tenir l’alta hospitalària.

Tot i això, la crida de les autoritats sanitàries es remarca que la crisi no ha acabat. Com recull Ràdio la Seu, des del centre hospitalari es recorda que “el virus segueix entre nosaltres” i, per tant, no es poden relaxar les mesures de seguretat per evitar contagis. De fet, a banda dels positius confirmats, hi ha més de 200 persones aïllades als seus domicilis per tenir símptomes compatibles amb la Covid-19.

Comentaris

Trending