Preocupació per l’escalada de tensió entre els usuaris de la Gavernera

La situació de confinament pel coronavirus que ja es fa difícil de gestionar en molts casos s’aguditza depenent de l’estat o el comportament d’algunes persones

El malestar al la Gavernera és persistent. El darrer incident conegut no ha passat a l'edifici del carrer de les Canals (a la foto) si no al xalet que el CAI té a Sa Calma.
El malestar al la Gavernera és persistent. El darrer incident conegut no ha passat a l'edifici del carrer de les Canals (a la foto) si no al xalet que el CAI té a Sa Calma.
La situació de confinament s’està vivint de forma molt complexa al centre d’acolliment d’infants (CAI). La manca de recursos humans, segons algunes fonts, més l’escalada de tensió que comporta als usuaris el fet d’haver d’estar tancats a la Gavernera estaria causant casos de difícil gestió, encara que ben poca informació oficial transcendeix. Per ara no se sap si hi ha algun aïllament derivat del virus.

Els trastorns que pateixen molts -que no pas tots, ni de bon tros- dels infants i joves que estan ingressats al centre s’aguditzen en alguns casos en situacions com l’actual, que ja és de difícil gestió per a tothom. L’enclaustrament obligat altera el comportament dels usuaris i complica encara més la tasca dels educadors i altre personal que opera a la Gavernera, que segons les fonts, ja sol ser molt justet en situacions normals.

També hi ha oficialment desconeixement en relació amb els joves del país que estan interns en alguns dels centres que hi ha a Espanya, i especialment a Catalunya, per seguir els tractament corresponents per trastorns de conducta o addiccions. Esporàdicament, els familiars tenen informació directa amb els usuaris perquè en principi el règim de comunicació és l’habitual, però no hi hauria una informació oficial que permeti contrastar com s’està vivint tot plegat.

 

Comentaris

Trending