Preocupació per la dificultat de tenir visita amb ortodontistes i odontòlegs

Diverses famílies es queixen a les xarxes socials que els seus fills tenen problemes amb els bràquets o amb les dents i no aconsegueixen ser atesos pels especialistes, malgrat que alguns estiguin de guàrdia

Comentaris

Intervenció a un nen en una clínica odontològica.
Intervenció a un nen en una clínica odontològica.

El tancament d’activitats decretat per front a la crisi del coronavirus també afectava algunes professions de l’àmbit sanitari. És el cas dels odontòlegs, als quals se’ls demanava, però, que mantinguessin un servei de guàrdia en cas d’urgències. Aquest, però, no inclouria especialistes en ortodòncies i pròtesis. D’això s’han queixat alguns usuaris a les xarxes socials, que posen en relleu que necessitarien la seva atenció però que, per ara, no hi haurà consultes fins que acabi el confinament.

És el cas d’una mare que, via Facebook, ha explicat que la seva filla ha tingut un problema amb un dels bràquets que porta. En concret se li ha desenganxat un d’ells. Quan s’ha contactat amb el col·legi d’odontòlegs, se li ha indicat que “no tenen ortodontistes de guàrdia i que ens hem d’esperar fins que passi el confinament”.

No és pas l’única família que es troba amb un problema similar. Altres usuaris també reporten situacions similars. Així, una altra internauta apunta que a la seva filla “li quedaven uns dies per treure-li” i, en canvi, “ara li ha caigut una d’important”. A més, remarca que “li fa mal” i apunta que, al seu entendre, seria un cas en què es podria haver d’intervenir. “Si treballen amb protecció, no entenc que no es pugui fer”, indica.

Alguna de les queixes també fa referència a la dificultat per obtenir visita, ja que només es donen en casos considerats realment urgents. Així, una altra usuària de Facebook apunta que “fa tres dies que el queixal de la meva filla està trencat” i apunta que “ho va fent més i més cada dia”. Ara, la nena ja té dolor i, malgrat això, li diuen que “no hi ha hora perquè estan complets” i que “li vaig donant Dalsy”. No amaga la preocupació pel fet que si s’acaba infectant la dent, aquest fàrmac no farà res i la indignació pel fet que li hagin comentat que “vagi trucant cada dia i potser em donaran hora”.

Etiquetes

Comentaris

Trending