“Prendrem les mesures que calgui i amb la contundència que calgui”

El ministre de Salut afirma que espera que no s’hagi de ser més radical però no descarta, sense dir-ho, que s’hagi de decretar l’estat d’alarma per frenar conductes irresponsables

Un parell de famílies passejant aquest dijous per Prats, a Canillo.
Un parell de famílies passejant aquest dijous per Prats, a Canillo.
Sense voler parlar obertament del decret d’estat d’alarma, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat aquest divendres més ferm que en altres ocasions: “Prendrem les mesures que calgui i amb la contundència que calgui.” El titular de Salut ha reiterat que “és molt irresponsable” que hi hagi ciutadans que no respecten les directrius donades de distanciament social i confinament, i que aquest és l’únic mecanisme per intentar frenar la propagació del virus.

Martínez Benazet no ha donat una especial validesa a informes que situen en sis setmanes el temps de confinament global, però tampoc no ha descartat, tot fent referència al fet que aquestes setmanes equivaldria aproximadament a la quarantena de la qual vulgarment es parla. El ministre ha explicat que espera que abans d’aquests terminis hi pugui haver un petit retorn a la normalitat. Però només a nivell intern. Però obrir les portes al turisme, és a dir, recuperar una certa normalitat a les fronteres va per molt més llarg.

El titular ministerial ha insistit que si a parer seu hi ha “un petit èxit dins d’aquest desastre” que seria el fet de no haver col·lapsat l’hospital, és degut justament al fet que la major part de la població ha respectat les directrius donades i les recomanacions llançades en públic. Però que “potser haurem de prendre mesures més greus” si hi continua havent incompliments. Martínez Benazet, però, no ha volgut pronunciar obertament sobre l’estat d’alarma.

Les darreres hores, en diversos punts del país, de grups de persones passejant com si tal cosa i sense prendre massa precaucions se n’estan veient. Potser més hi tot que en setmanes anteriors. En certa manera, el responsable de Salut ha vingut a dir que s’estarà molt vigilant sobre el comportament ciutadà aquest cap de setmana abans de prendre cap nova decisió al respecte.

Comentaris (20)

Trending