Premiada una aplicació que possibilita fer un regal i gaudir d’una experiència molt més que hotelera

El projecte Tàndem, que lliga formació educativa professional i necessitats laborals, celebra la seva final reconeixent dos projectes ‘demandats’ per Hotels Plaza

Equip guanyador amb el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.
Equip guanyador amb el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.
Una aplicació que ofereix la possibilitat de fer un regal i gaudir d'una experiència més enllà de l'estada a l’hotel. I una plataforma en línia per oferir a través de vídeo una experiència-regal. Dues iniciatives pensades per a Hotels Plaza. Són els dos premis guanyadors de la segona edició del projecte Tàndem, impulsat per Actua i el Govern d’Andorra i que pretén acostar el món laboral als estudiants. En aquest cas, als estudiants de formació professional. 

L’auditori del centre de Formació Professional d’Aixovall ha acollit aquest dimarts la final del certamen. Una seixantena d’estudiants dividits en dotze equips i tres empreses que tutelaven quatre projectes cadascun han estat els protagonistes d’un acte que acollit un centenar de persones i ha estat presidit pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

Enguany els alumnes de formació professional han tingut que fer front als reptes plantejats per les empreses Dermandtek, amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre la prevenció i la necessitat de fer revisions per prevenir el càncer de pell, Hotels Plaza, que volia oferir una experiència regal personalitzada als seus clients, i Inlingua que proposava la creació d'un projecte atractiu d'immersió lingüística durant els mesos de juliol i agost adreçat a adolescents.

Finalment, d'entre els cinc projectes finalistes, el guanyador, que impulsava el Grup Tancat, plantejava la creació d'una aplicació i un sistema de punts de fidelització que permet al client gaudir d'avantatges i activitats exclusives en les seves instal·lacions. Els alumnes del projecte premiat gaudiran d'una a l'espai per a empreses i Start Ups tecnològiques i innovadores de Barcelona Tech City amb qui Actua té un acord de col·laboració. En segon lloc hi ha quedat el Grup Ministres, amb una plataforma virtual que oferia una experiència-regal via vídeo.

Un dels integrants del grup vencedor, Sergi Suárez, ha destacat que l’experiència ha estat “molt enriquidora” ja que han pogut aprofundir en “aptituds i coneixements” que no es treballen a les classes normals, ja que han hagut de fer el projecte entre alumnes de diferents branques del batxillerat professional. Ara esperen que el projecte pugui evolucionar i que pugui “ser una realitat”. De fet hi ha enormes possibilitats que així sia.

La iniciativa impulsada per Actua i el Govern i incorporada al currículum de formació professional té ara el repte d’arribar a altres sistemes educatius a banda de l’andorrà

A nivell més global, el ministre d’Educació ha destacat que "el projecte Tàndem crea un vincle amb l'empresa i promou valors com el treball en equip, la transversalitat, la creativitat, la innovació o l'emprenedoria intentant donar solucions a reptes reals”. El conseller general i màxim responsable del clúster d'Educació d'Actua, Ferran Costa, ha remarcat que "enguany el projecte Tàndem s'ha consolidat clarament, amb nombrosos projectes plenament realitzables que donen solucions a problemàtiques de les empreses”.

Costa ha ressaltat també que "els alumnes veuen que els coneixements adquirits es converteixen en possibilitats reals dins del món professional" i ha remarcat que el repte del projecte Tàndem, que aquest curs s’ha incorporat en el currículum de la formació professional, és ara que de cara als cursos següents pugui arribar a d’altres sistemes educatius. De fet, responsables de la formació professional que ofereix el sistema educatiu francès ja han estat presents a l’acte per poder comprovar els “rèdits” de l’activitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending