Precaució i paciència per una intensa nevada que obliga a portar equipaments a tot el país

El temporal hauria de començar a remetre aquesta tarda després de deixar gruixos importants i alterar especialment la circulació sense causar, però, problemes greus

Circulació en un carrer de la Unió afectat per la nevada.
Circulació en un carrer de la Unió afectat per la nevada.
La intensa nevada que està caient al Principat des de primera hora del matí obliga a circular amb cadenes o equipaments especials pràcticament a tots els punts del país i està alterant, com sol ser habitual, el normal funcionament del dia a dia sense, però, estigui generant cap greuge d’allò més important.

Això sí, la circulació està sent més lenta i, per exemple, s’han hagut de tancar a les estacions d’esquí alguns serveis -el Funicamp, per exemple, no funcionava- per evitar possibles incidències. El temporal de neu hauria de remetre aquesta tarda, quan es preveu que la cota vagi pujant a poc a poc. La neu ha quallat pràcticament a tot arreu i això fa que s’hagi de circular i fins i tot transitar a peu amb especial cura.

La fluïdesa del trànsit, més enllà de la lentitud per la precaució, seria força elevada si no fos per les petites topades -per exemple a Racons o en punts d’Encamp i la Massana- que hi ha hagut en alguns indrets i, també, per la manca d’equipaments que presenten alguns vehicles, especialment estrangers, i que fa que, en alguns casos, quedin entravessats enmig de la via. Més enllà de la precaució i la prudència, tots els serveis i institucions encarregats de mantenir l’ordre demanen paciència.

La nevada està sent molt més intensa al Principat que en la majoria de punts dels veïns del sud. A Catalunya hi ha un important col·lapse en moltes vies a causa del temporal de neu i, en aquell cas, per la poca habituació a aquesta situació. Hi ha hagut camions andorrans que s’han vist atrapats en les carreteres veïnes. No obstant això, es preveu que el temporal comenci a remetre també aquesta tarda, encara que no està clar quan retornarà la normalitat viària. Pel nord, s’ha hagut de tallar la RN22 a causa d’una allau.

Un operari comunal retirant neu a la zona de la Rotonda d'Andorra la Vella.|COMÚ ANDORRA LA VELLA

 

Al Principat, els serveis comunals de totes les parròquies, en major o menor grau, estan mirant de netejar tant com poden les principals voravies per facilitar la circulació dels vianants. No obstant això, els comuns han recordat que els privats també han de mantenir nets els trams de voreres que pertoquen als edificis corresponents.


Crítiques per la treta de neu a Andorra la Vella

Una de les parròquies on la treta, en negatiu, ha rebut més crítiques ha estat a Andorra la Vella. Diversos ciutadans han expressat el seu malestar per l'actuació dels serveis comunals, que consideren que haurien estat poc diligents. En alguns casos en concret, han lamentat que fins ben entrada la tarda i quan ja començava a remetre el temporal no s'hagi actuat. Fonts coneixedores del funcionament comunal han lamentat que l'externalització del servei de recollida d'escombraries hagi privat d'un nombre de personal important que en jornades com les d'aquest dimecres es mobilitzava perquè s'afegís a la treta de neu. Una de les comparacions més odioses ha estat, a la mateixa hora, veure l'estat que presentava l'avinguda Meritxell i observar quina situació oferia l'avinguda Carlemany (Vivand). La imatge d'una i altra no té res a veure.

Aspecte que presentaven aquesta tarda a la mateixa hora l'avinguda Meritxell i l'avinguda Carlemany (Vivand).

 


 

Etiquetes

Comentaris

Trending