Villarejo alça el teló de la comissió que analitza la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’

El controvertit comissari de policia jubilat exposarà al Congrés algunes de les actuacions de la ‘policia patriòtica’ i les maniobres que es van fer al Principat i que van portar a l’esclat de BPA

Comentaris

José Manuel Villarejo durant una compareixença en una comissió al Congrés.
José Manuel Villarejo durant una compareixença en una comissió al Congrés. ARXIU

El controvertit comissari de policia espanyol ja jubilat José Manuel Villarejo torna aquest dimecres al Congrés espanyol dels Diputats. No és la primera vegada que presta testimoniatge en una comissió legislativa d’investigació. I aquesta vegada ho farà en el marc d’un grup de treball parlamentari que, entre altres coses, ha d’analitzar o mirar d’aclarir la derivada andorrana de la denominada ‘Operació Catalunya’.

Està previst que Villarejo iniciï la seva exposició -o la seva predisposició a respondre a les preguntes que li facin els congressistes espanyols- a 2/4 de 7 de la tarda. Fonts parlamentàries espanyoles han assegurat que durant la compareixença davant la comissió que presideix el diputat del PdCAT Ferran Bel, el comissari jubilat hauria de fer alguna que altra revelació nova sobre l’actuació de la ‘policia patriòtica’ al Principat. Alguns dels diputats tenen previst demanar sobre les sospites que l’actual rei emèrit espanyol pogués haver tingut directament o indirectament comptes a Andbank i com hauria estat que s’hagués acabat centrant les mirades en BPA com a possible feu de comptes de polítics independentistes catalans.

José Manuel Villarejo és, per ara, l’únic dels testimonis plantejats per les diverses forces polítiques presents al Congrés espanyol que té dia i hora per comparèixer a la comissió. I ho farà, s’ha dit, aquest dimecres. També està aprovada la participació de l’ex-accionista majoritari de BPA fins a la seva nacionalització Higini Cierco. Hauria d’haver estat present a la comissió parlamentària aquest dimecres, però un viatge internacional hauria impossibilitat la intervenció de Cierco, que serà agendada per a setmanes properes.

Comentaris

Trending