El PS vota en contra del nomenament d’Aouraghe a l’AFA per la seva estreta vinculació política

Per Pere López, "sembla que el partit liberal ha convertit la seva participació en aquest govern de coalició en una fórmula per col·locar càrrecs o per finançar l'important deute bancari que té comptabilitzat"

Comentaris

Els consellers socialdemòcrates votant en contra del nomenament d'Aouraghe.
Els consellers socialdemòcrates votant en contra del nomenament d'Aouraghe. PS

El Consell General ha aprovat els nomenaments de Maanan Aouraghe i Josep Maria Capella com a nous consellers de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA). Capella ha estat escollit en la primera votació però Aouraghe ha hagut d'anar a la segona ja que no ha obtingut els vots suficients. El PS hi ha votat en contra i el president del grup parlamentari ha criticat durament el nomenament.

López s'ha referit a l'estreta vinculació política d'Aouraghe. "Era, fins que es va anunciar la seva candidatura, el tresorer del partit liberal i ara passarà a ser una de les persones que composen el consell d'administració de l'Autoritat Financera". Ha dit que en el programa electoral liberal es feia esment en comptar amb unes institucions i unes administracions més fortes i més independents. "Sembla que el partit liberal ha convertit la seva participació en aquest govern de coalició en una fórmula per col·locar càrrecs o per finançar l'important deute bancari que té comptabilitzat". Ha acusat als Demòcrates de permetre-ho.

El ministre de Finances, Eric Jover ha manifestat, en la resposta, que "algunes de les seves al·lusions són greus i si té proves d'això hauria d'anar a la fiscalia. Ha fet com ens té acostumats, afirmacions buides". ha fegit que “hem de  ser conscients que som un país de 75.000 habitants, limitar l’accés a l’AFA o a qualsevol administració segons quines activitats s’hagin fet anteriorment seria fer un flac favor a Andorra”.Per part de Liberals, la consellera Eva López ha destacat la professionalitat de Maanan Aouraghe i la seva àmplia formació. "No es pot discriminar cap ciutadà per les seves idees polítiques" i ha qualificat les paraules de Pere López d'atac al partit liberal.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending