El PS troba “una aberració total” equiparar la Creu Roja a empreses privades de transport sanitari

El conseller Jordi Font defensa la tasca feta per l’ONG i afirma que “no ens molestaria” fer una adjudicació directa d’una part de l’activitat que ja du a terme alhora que acusa el Govern de fer un canvi “barroer” en la reglamentació per permetre l’entitat presentar-se al concurs

Jordi Font ha comparegut poc abans de l'inici d'una sessió al Consell General.
Jordi Font ha comparegut poc abans de l'inici d'una sessió al Consell General. Toni Solanelles

“Faltat de tota lògica”, “una aberració total”. Aquests són dos dels qualificatius usats pel conseller general socialdemòcrata Jordi Font en relació amb el fet que la Creu Roja Andorrana participi al concurs per a la concessió del servei de transport sanitari assistit però no mèdic. El Partit Socialdemòcrata (PS) ha volgut fer sentir la seva veu abans que aquest divendres s’obrin els sobres amb les ofertes, entre les quals hi ha la de la Creu Roja i la de tres grups empresarials més. Els socialdemòcrates veuen “mancat de tot sentit comú” que s’equipari l’ONG a una empresa.

Jordi Font ha deixat clar que ni ell ni el PS volen malmetre la imatge de la Creu Roja, ben al contrari, s’ha mostrat favorable -“no ens molestaria”, ha dit- que es fes en favor de l’ONG una adjudicació directa d’una part del servei en concurs o d’algunes altres de les activitats que presta. Però no posar l’entitat “en competència” amb empreses, una equiparació que segons Font “fa un mal favor” a la pròpia ONG més enllà de la competència deslleial que fa a les empreses del sector.

El parlamentari socialdemòcrata ha posat de relleu el canvi al seu entendre “barroer” que hauria fet el Govern el març passat en el reglament sobre el transport sanitari terrestre, que promovia una mena d’equiparació en alguns aspectes de les empreses amb les organitzacions de caràcter sanitari o sociosanitari. Font ha insinuat que tot fa pensar que aquell canvi ja es va fer tenint en compte el concurs ara concurs pel SAAS.

Un vehicle de la Creu Roja.

Relacionat

Govern celebra l’oferta de la Creu Roja pel transport sanitari: “Com més concurrència, millor”

No obstant, i a tenor del que deixa entreveure el nou reglament modificat, aquesta variació s’hauria fet de pressa i corrent i evidencia mancances o elements no prou ben resolts. Però que servirien per intentar justificar la inclusió de la Creu Roja al concurs pel transport sanitari malgrat que la convocatòria de dit procés, ha recordat el conseller, parla obertament d’empreses. I la Creu Roja només ho seria a partir de l’equiparació que se’n fa en aquell reglament esmentat.

En tot cas, Jordi Font ha deixat clar que no tenen res en contra de l’ONG. Ben al contrari, ha deixat clar que s’ha de buscar la manera de “premiar-la”, “d’ajudar-la”, més encara en un moment de molta feina i dedicació enmig d’una pandèmia. D’aquí que se’ls podria fer una adjudicació directa d’alguns serveis, parcialment o totalment, però no posant-los en competència amb les empreses del sector, que fa dies que estan mostrant la seva elevada indignació.

Comentaris (1)

Trending