El PS no descarta presentar una moció per “dubtosa utilització del diner públic” en l’heliport

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo respon que "el procés d'adjudicació compleix la legalitat i la transparència"

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. PS

El PS no descarta presentar una moció al Consell General per “dubtosa utilització del diner públic” en el projecte de l'heliport. Així ho ha dit el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López durant la sessió d'aquest dijous.

Gallardo ha acusat López de generar dubtes al voltant de l'heliport i l'ha acusat de crear confusió sobre el projecte. Ha criticat López per no haver-se llegit el plec de bases. "Ja li dic que tot el procés ha passat per la fiscalització de la intervenció general". López ha dit que Gallardo "ha amagat informació" i ha assegurat que "es tracta d'un mal projecte".

Ha posat d'exemple que "de les 20 empreses que es van interessar només una va acabar participant". Afirma que no es van presentar empreses perquè no van creure en el projecte, i ha qüestionat que hi hagi prevista una clàusula que pot suposar un cost per a l’erari públic de més de 7,5 milions d’euros -quan se n'havien pressupostat en un inici 3,5-, i ha exposat que el ministre de Presidència, Economia i Empresa va evitar contestar les preguntes formulades anteriorment. "S'ha negat a ser transparent en tots els conceptes i potser ara és el moment de replantejar tot el projecte". 

El conseller socialdemòcrata ha recordat que el pressupost es multiplica per tres i ha indicat que no es compleix amb el concurs publicat, ja que, per exemple, el nombre de seients ha passat de 12 a sis o set com a màxim.

En el torn de rèplica, Gallardo ha afirmat que López "té la pell molt fina" i ha reiterat que "vostè insisteix a distorsionar la realitat, vol fer creure que hi ha dubtes sobre el projecte, quan no hi ha". En relació a l'import, el ministre ha dit que es va efectuar una estimació inicial molt baixa i ha subratllat que "el procés d'adjudicació compleix la legalitat i la transparència". El ministre ha opinat que López vol fer creure que aquí hi ha hagut un "xanxullo".

El socialdemòcrata no descarta presentar una moció "perquè hi ha una més que dubtosa utilització del diner públic i hi ha gat amagat" i ha demanat on ha quedat la proposta de construir un hotel o una futura urbanització en aquella zona i si això està totalment descartat mentre que Gallardo creu que el conseller ha passat de parlar d'il·legalitats a tenir dubtes "i és una cosa que no toleraré. L'opció no s’ha fet a mida pel guanyador, com vostè insinua".

La consellera no adscrita Carine Montaner ha preguntat el motiu pel qual s'havia descartat l'opció de l'heliport privat a Fontaneda. El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy ha manifestat que s'hava de modificar el POUP de Sant Julià de Lòria i va caducar la llicència.

Etiquetes

Judith Salazar i Pere Lopez al seus escons del Consell General.

Relacionat

El PS presenta una moció per aturar temporalment el projecte de l’heliport

Comentaris (4)

Trending