Progressistes-SDP acusa el Govern de no saber on va “amb l’obsessió” d’assimilar Andorra a Catalunya

Bartumeu assegura que “aquesta preocupant desorientació ha de combatre’s des del patriotisme constitucional buscant un nou horitzó pel futur”

Comentaris

Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu durant una roda de premsa.
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu durant una roda de premsa. ARXIU

“Avui, amb aquesta obsessió d’obtenir l’assimilació d’Andorra a Catalunya, hem sortit del solc constitucional. El país, els que el governen, dona la imatge –i el missatge– que no sabem –no saben– ni on anem ni qui som.” La formació progressista Socialdemocràcia i Progrés (SDP) és contundent amb la “desorientació” que a parer seu viu el país per culpa dels camins per on el duen els seus dirigents.

En un comunicat al redós de la celebració del 28è aniversari de la Constitució, el president de Progressistes, Jaume Bartumeu, exposa que “la terrible pandèmia que ha deixat moltes famílies entristides per la pèrdua prematura de familiars i que està malmetent l’economia i els estalvis de les famílies també posa en perill la feina i l’activitat empresarial”. Davant d’això, Bartumeu creu que “són moments on les andorranes i els andorrans hem de retrobar el nostre orgull nacional i reforçar la unió”. I que s’ha de fet “preservant la Constitució com a casa comuna dels que vivim i treballem a Andorra”.

El president de Progressistes-SDP, que recorda que fa 28 anys, quan va culminar el procés constituent, el país sabia perfectament “on érem i què volíem ser”, lamenta “aquesta preocupant desorientació” que a parer seu evidencia el Govern que “ha de combatre’s des del patriotisme constitucional buscant un nou horitzó pel futur”. I hi afegeix que “hem de trobar el camí que ens permeti lligar tots els valors que hem rebut, tots els actius que s’han generat al llarg de la nostra història i que estan aquí, davant nostre, a la nostra disposició com la millor herència que hem de tractar de multiplicar, de conservar, de posar a disposició de tothom, a disposició de la igualtat i de la cohesió”.

Etiquetes

Comentaris

Trending