‘Patums’ de l’independentisme català estrenyen llaços amb el tripartit de Govern andorrà

La coalició convida al país una delegació de Junts, liderada per Jordi Sánchez i Ramon Tremosa, per consolidar les bones relacions de veïnatge

Comentaris

La delegació catalana, amb Costa, Enseñat i Bonell, a l'hemicicle del nou Consell General.
La delegació catalana, amb Costa, Enseñat i Bonell, a l'hemicicle del nou Consell General. DEMÒCRATES / LIBERALS

Una àmplia delegació de la formació independentista catalana Junts, partit polític amb representació al Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats i al Senat espanyol, ha visitat aquest divendres el Principat convidada pels representants de la coalició governamental andorrana en virtut d’enfortir les relacions de bon veïnatge i encara més tenint en compte el treball que es va fer fa uns mesos arran del perill que es tornés a penalitzar la fiscalitat andorrana.

La delegació catalana ha estat encapçalada pel secretari general de Junts i líder màxim de la formació juntament amb Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, empresonat durant molts mesos per haver-se enfilat en un cotxe de la guàrdia civil per reclamar la dissolució pacífica d’una concentració derivada de l’1-O. Amb Sánchez hi havia altres cares conegudes i càrrecs electes com l’exconseller Ramon Tremosa i encara un ex-alt càrrec de la Generalitat com Josep Lluís Cleries.

La visita s’emmarca en la voluntat de Demòcrates i Liberals d’Andorra de reforçar les, ja de per si, bones relacions de veïnatge i estrènyer lligams amb forces polítiques amb representació parlamentària al Congrés espanyol i al Parlament de Catalunya. A la vegada, contribuir a seguir explicant la realitat andorrana i consolidant la seva bona imatge internacional. Properament visitarà Andorra amb la mateixa voluntat una delegació del Partit Nacionalista Basc (PNB).

IMG 6134 (2)
Una imatge de la reunió de treball.

L’estada de la formació política catalana s’ha iniciat aquest matí amb una visita a Casa de la Vall. Seguidament, s’ha mantingut la primera de les tres reunions de treball fixades, que s’ha centrat en ‘Les relacions i els dossiers bilaterals Catalunya-Andorra’ i que ha estat conduïda pel president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat. Ja a la tarda, han tingut lloc les dues altres reunions, la primera sobre ‘Polítiques de fiscalitat’ -el que precisament va motivar, els primers mesos de l’any passat, la celebració d’aquestes trobades-, conduïda pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals del Govern, Marc Ballestà; i la darrera sobre ‘Cultura, llengua i esports’, conduïda pel president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa.

Per part dels grups parlamentaris andorrans, a més d’Enseñat i Costa, també hi ha assistit la presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, els consellers de Demòcrates Berna Coma i Joan Carles Ramos i la consellera de Liberals Eva López. Per part de Junts, la delegació completa ha estat integrada, a banda de per Sánchez, Cleries i Tremosa, pel seu secretari d’organització, David Saldoni; el vicepresident i responsable de relacions institucionals, Josep Rius; el president del Grup Parlamentari al Parlament de Catalunya, Albert Batet; i el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras. També hi ha participat el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega.

Costa i Enseñat han valorat molt positivament la jornada, perquè ha permès “reforçar les sinergies i les relacions bilaterals”. A més, també ha servit per “poder explicar més àmpliament la nostra realitat, la nostra idiosincràsia, així com tots els avenços fets en matèria fiscal i d’homologació internacional”.

Comentaris (25)

Trending