Pallarés i els quatre consellers generals deixen Liberals i posen contra les cordes Espot i Gallardo

Els demòcrates no en tenen prou amb el suport de Ciutadans Compromesos i depenen d’uns parlamentaris que podrien condicionar la composició del Govern o fins i tot forçar un avenç electoral

Judith Pallarés atenent els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu.
Judith Pallarés atenent els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu. ARXIU / SFGA

Si no hi ha canvis de darrera hora, la ministra d’Afers Socials i al seu dia aspirant a candidata a cap de Govern per part liberal, Judith Pallarés, anunciarà aquesta tarda que deixa la formació que va contribuir a reviscolar. Amb ella faran el mateix pas, en principi, els quatre consellers generals -Ferran Costa, Eva López, Marc Magallón i Sílvia Ferrer- que constitueixen el grup parlamentari liberal. A partir d’aquí s’obre un escenari que pot condicionar molt molt l’activitat legislativa i, fins i tot, l’activitat governamental. La sortida de Liberals dels quatre electes pot acabar posant contra les cordes Xavier Espot i Jordi Gallardo.

Pallarés, que té intenció de donar explicacions sobre la seva decisió aquesta tarda en un hotel d’Escaldes, té un càrrec executiu que Gallardo, com a president de Liberals i impulsor de l’acord de Govern amb Espot podria demanar que fos destituïda. Però Costa, López, Magallón i Ferrer mantindran els escons i Demòcrates no en té prou amb el suport de Ciutadans Compromesos (CC) per tenir assegurada la majoria parlamentària. Per tant, depèn dels fins avui liberals. I no està gens clar de quina manera poden arribar a condicionar l’activitat legislativa o fins i tot la composició del gabinet ministerial.

Ferran Costa, Marc Magallón i Eva López en el seu lloc en l'hemicicle al Consell General.

Relacionat

El trencament liberal pot deixar el ‘sector cabanista’ sense representació parlamentària

Diverses fonts han assegurat que els dos escenaris més plausibles són que es reclami la sortida dels dos ministres ‘cabanistes’, és a dir del propi Jordi Gallardo, ministre de Presidència i Economia, i del titular de Territori i Habitatge, Víctor Filloy. D’aquesta manera Espot s’asseguraria els quatre vots dels liberals sortints al Consell General. L’altra alternativa és forçar un avançament de les eleccions i donar ja per acabada la legislatura ara mateix, fent passar únicament allò més essencial.

Comentaris (11)

Trending