El trencament liberal pot deixar el ‘sector cabanista’ sense representació parlamentària

Diversos militants de pes del partit, entre els quals els consellers generals, avaluen deixar la formació arran dels discursos, les formes i les maneres de fer del ‘renovat’ lideratge Gallardo-Cabanes

Ferran Costa, Marc Magallón i Eva López en el seu lloc en l'hemicicle al Consell General.
Ferran Costa, Marc Magallón i Eva López en el seu lloc en l'hemicicle al Consell General. LIBERALS

La divisió pràcticament insalvable a Liberals podria deixar més aviat que tard el ‘sector cabanista’ o, el que és el mateix, el partit amb l’actual direcció bicèfala Jordi Gallardo-Josep Maria Cabanes sense representació parlamentària. Encara que no estaria decidit del tot, diversos militants de la formació, entre els quals tots o pràcticament tots els consellers generals, avaluen deixar el partit descontents amb les maneres de ver, les formes i els discursos que protagonitzen els renovats líders.

Hores d’ara no està clar que la unitat teòrica pugui arribar al 22 de juny, quan s’ha de celebrar el congrés per triar executiva i en què es preveu, malgrat els missatges llançats, que el denominat ‘sector palleresista’ quedi relegat al no-res. El gir a la dreta que suposa l’aterratge de Cabanes fa sentir molt incòmode als parlamentaris, que mantindrien el seu escó i tenen la voluntat de continuar com a grup sense intenció d’anar al cul de sac dels no adscrits, on no els fa gens de gràcia d’haver de compartir espai amb Carine Montaner.

Les maniobres fetes -o això considera el sector més proper a Judith Pallarés o, almenys, més obert i progressista dins de les teories liberals- pel president de la formació, Jordi Gallardo, i la secretària general, Maribel Lafoz, i el seu entorn per retenir el poder orgànic tampoc no reconforta gens ni mica aquests militants que creuen insostenible la convivència. De fet, i a través de diferents entrevistes periodístiques fetes els darrers dies, l’entorn parlamentari s’hauria sentit, d’alguna forma, atacat, alhora que, es considera, afirmacions de Gallardo i Cabanes acaben sent contradictòries i posarien de relleu que hi ha qui menteix.

En fi, les darreres hores s’hauria avaluat ja si fer el pas de deixar la formació i, més enllà d’això, com procedir una vegada consumat el trencament. Amb tot, no pas tots els afiliats que es consideren allunyats dels postulats Cabanes-Gallardo seguirien aquells que, eventualment, puguin acabar sortint del partit. Hi ha alguns significats militants d’aquesta ala ‘pallaresista’ que s’estimarien més continuar dins el partit i ser una mena d’arma subversiva per intentar minar els comportaments dels nous-vells dirigents.

Comentaris (14)

Trending