Montaner vol saber ara perquè l’Estat va pagar pel protocol del notari Estañol

La consellera general no adscrita vol que el Govern li posi per escrit sota quin criteri jurídic es va abonar una quantitat dinerària notable pels documents del fedatari públic cessant

Comentaris

L'exnotari, amb camisa clara, supervisant el trasllat del protocol.
L'exnotari, amb camisa clara, supervisant el trasllat del protocol. Toni Solanelles

Gairebé un any després que s’anunciés un acord entre l’Estat i el notari cessant Josep Estañol, l’ara parlamentària no adscrita Carine Montaner demana al Govern que posi per escrit quina és la norma jurídica o la interpretació legal sota la qual es va emparar per pagar una important quantitat de diners -275.000 euros- pel protocol del fedatari públic. El pretext del pagament era la digitalització de la documentació.

Es dóna el cas que la mateixa pregunta que ara fa Montaner ja la va fer poc després que transcendís el conveni entre el Govern i Estañol el conseller socialdemòcrata Joaquim Miró. Això sí, va ser oral. I Espot va justificar davant la cambra l’acord assolit. La consellera general no adscrita demana que la informació sigui posada per escrit. En concret, vol saber “sota quin criteri jurídic el cap de Govern va decidir pagar el senyor Estañol? I per quin import?”

Xavier Esport i Josep Estañol durant la signatura d'un conveni, el 2016.

Relacionat

Govern assumirà el cost d’una part de la digitalització i enquadernació del ‘protocol Estañol’

En el cos de la pregunta que demana que tingui una resposta per escrit, Montaner repassa alguns articles normatius per deixar clar que els protocols notarials, des de l’origen, ja són propietat de l’Estat. A banda, la parlamentària demana còpia del conveni “o de qualsevol document que fa referència a la cessació de l’activitat notarial” d’Estañol.

Comentaris (1)

Trending