Montaner demana que el Govern sigui resolutiu davant els problemes i que “l’ego no estigui present”

La presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant demana al proper executiu “més fets i menys paraules” i assegura l’habitatge i l’encaix amb Europa seran els principals reptes

Carine Montaner durant la rèplica en el debat d'investidura
Carine Montaner durant la rèplica en el debat d'investidura

La presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, ha iniciat el torn de rèplica dels grups als discursos dels dos candidats a cap de Govern. Assegura que aquesta serà la legislatura de l’encaix amb Europa i l’habitatge i li ha demanat a Xavier Espot que “volem més actes i menys paraules” i que esculli els ministres adequats i no “per satisfer a tothom”.

Montaner ha començat la seva intervenció amb un dard enverinat als consellers generals de Concòrdia per la proposta que van fer en la darrera Junta de Presidents basada que els consellers que tinguin una dedicació del 75% puguin cobrar un 25% més que en parlamentari ras. Manifesta que “un és conseller general des que s’aixeca fins quan se’n va a dormir i és un error pensar que un parlamentari té una jornada laboral”. Vol deixar passar el temps per veure si el president del grup, Cerni Escalé és un home d’Estat.

Al candidat demòcrata i que, amb tota seguretat tornarà a ser investit cap de Govern, Xavier Espot, Carine Montaner li ha demanat que escolli “els ministres implicats de la seva confiança i no per a satisfer a tothom perquè cal ser resolutius perquè els ciutadans tenen problemes per arribar a final de mes i per allotjar-se”.

Assegura que des de la seva bancada faran de contrapoder en una legislatura marcada per l’encaix amb Europa i la problemàtica de l’habitatge. En aquest sentit, li ha demanat que “volem actes i menys paraules”. Sobre la manca de pisos de lloguer a preu assequible ha demanat la creació d’un Registre Nacional de la Propietat i trobar la manera de desbloquejar els 6.000 pisos buits per “evitar que la gent marxi del país perquè si no els empresaris tindran problemes per trobar mà d’obra”.

Sobre salut, vol que s’estableixi el sistema del tercer pagador generalitzat i demana que aquesta mesura no es dilati en el temps. Com va fer durant la campanya vol un canvi de direcció al SAAS i que es faci una reestructuració de la mà dels sanitaris. Ha tronat a mostrar dubtes sobre la via preferent i demana el canvi de programari de la història clínica compartida per garantir la protecció de dades del pacient.

La presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant també ha mostrat els dubtes davant l’acord d’associació amb la Unió Europea. Vol que es mantinguin el sistema de quotes i manifesta que treballadors d’Andorra Telecom li han manifestat els dubtes sobre el futur dels seus llocs de treball.

Finalment, a nivell energètic ha demanat més subvencions en el marc del Pla Renova per millorar l’aïllament i aposta per més freqüència dels autobusos i el transport per cable per millorar la mobilitat.

Comentaris (8)

Trending