Montaner amenaça de portar la llei de l’habitatge al TC si manté l’expropiació de pisos buits

Andorra Endavant anuncia la voluntat “inequívoca” de buscar els suports necessaris per presentar un recurs de constitucionalitat si no hi ha “un canvi de rumb” en els plans de Govern, acció per a la qual, però, necessitaria el suport de tres consellers generals més

La consellera general Carine Montaner.
La consellera general Carine Montaner. T. S.

Andorra Endavant ha deixat clar des del primer moment que hi ha aspectes de la futura llei pel creixement sostenible i el dret a l’habitatge que no consideren correcte. Especialment, la possibilitat d’expropiar temporalment l’ús de pisos buits. Per això, la seva líder, Carine Montaner, ja ha avançat que si es manté el text tal com s’ha explicat des del Govern, es faran mans i mànigues per presentar un recurs de constitucionalitat, ja que s’entén que “hi ha una vulneració molt greu del dret a la propietat”.

La formació ha volgut fer una “declaració sense equívocs” davant uns plans per part de Govern que consideren especialment perillosos. I adverteixen que “si no rectifica la seva trajectòria i no elimina les mesures considerades excessivament intervencionistes i contraproduents”, la idea és portar la llei, un cop aprovada, al constitucional, ja que, alerten, pot tenir “conseqüències nefastes”, fins i tot “girant-se en contra dels seus objectius inicials”.

A l’entendre d’Andorra Endavant, “la llei infringeix una garantia fonamental”, com és el dret a la propietat, especialment pel que fa a la possibilitat d’obligar a la cessió temporal d’immobles buits. La líder de la formació, Carine Montaner, ha reconegut, però, que aquesta acció, la de recórrer al Constitucional, no la poden fer sols.

I és que la mateixa Carta Magna estableix que per fer-la cal una cinquena part dels consellers generals. I això en suposa sis, mentre que el grup només està format per tres parlamentaris. Tot i això, Montaner s’ha mostrat convençuda que hi haurà més forces que no acceptin la llei i, per tant, podrien recavar el seu suport. “És la nostra voluntat i a veure si hi ha més”, ha remarcat.

Des d’Andorra Endavant s’espera “un canvi de rumb en breu” a banda que “Govern entoni un mea culpa”. Consideren que això és imprescindible per “relaxar l’ambient polític i eliminar les tensions polítiques”. Entén que aquesta rectificació ha de permetre “tornar a engegar un diàleg constructiu amb l'oposició parlamentària”. Només així, “ressuscitarem la taula de treball de l’habitatge amb totes les forces polítiques de l’arc parlamentari”.

Comentaris (19)

Trending