Meritxell Massoni es perfila com l’escollida per la majoria per ser Raonadora del Ciutadà

L’exdocent escaldenca hauria convençut Demòcrates i Ciutadans Compromesos pel seu perfil, la trajectòria professional i el coneixement dels col·lectius que haurà de defensar, a banda del bon resultat de l’entrevista personal

Meritxell Massoni, atenent la premsa durant la seva època de consellera comunal.
Meritxell Massoni, atenent la premsa durant la seva època de consellera comunal. COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

En pocs dies el Consell General votarà i elegirà la persona que ha d’ocupar el càrrec de Raonador del Ciutadà. El procés d’entrevistes als tretze candidats ja ha finalitzat i, ara, els grups han d’acabar de fixar quina seria la seva proposta. En el marc de la majoria, que a l’hora de votar és qui té la paella pel mànec, l’escollida seria l’exconsellera comunal d’Escaldes-Engordany, Meritxell Massoni, de qui es valora la seva trajectòria professional i el coneixement dels col·lectius que ha de protegir la institució.

Així doncs, dels tretze aspirants, seria Massoni qui, ara mateix, tindria avantatge. Almenys, és el nom pel qual aposten Demòcrates i Ciutadans Compromesos, que al final, en tenen prou amb els seus consellers per decidir -en una segona votació l’elecció es faria amb majoria absoluta simple-. Caldrà veure, si el perfil preferit per demòcrates i Ciutadans Compromesos convenç la resta de bancades. D’això dependrà el suport final que tingui Massoni en la votació al ple, que ha de tenir lloc d’aquí a uns dies. Les fonts consultades, però, ja han apuntat que socialdemòcrates i Concòrdia preferirien l’exdirectora d’Unicef Marta Alberch (sense que quedés fora del tot de la tria Xavier Cañada o Júlia Sánchez) i Andorra Endavant voldria Isabel Orobitg -vicepresidenta de la formació- encara que no veuria malament Cañada.  

La seu del Raonador del Ciutadà està situada a Casa Bauró.

Relacionat

Vuit dones i cinc homes aspiren a ser el nou Raonador del Ciutadà

Segons ha pogut saber l'Altaveu, de Massoni la majoria valora especialment “el seu perfil, la trajectòria professional i el coneixement pràctic dels col·lectius que haurà de protegir” un cop accedeixi al càrrec. A la vegada, hi hauria ajudat força el resultat de l’entrevista personal que van mantenir amb ella els membres de la comissió de Justícia i Interior. Se li retreu des d’alguns sectors parlamentaris la manca de formació jurídica.  

Socialdemòcrates i Concòrdia preferirien l’exdirectora d’Unicef Marta Alberch (sense que quedés fora del tot de la tria Xavier Cañada) i Andorra Endavant voldria Isabel Orobitg

Meritxell Massoni és àmpliament coneguda en el món de l’Educació. Durant dècades va ser la directora de l’Escola andorrana de primera ensenyança d’Escaldes-Engordany, lloc de feina que va abandonar el passat estiu en jubilar-se. El darrer mandat comunal va ser consellera parroquial, dins la majoria que encapçala va Rosa Gili. I és que, històricament, sempre havia estat propera a l’entorn socialdemòcrata, tot i que sense militar mai al PS. Els darrers temps, però, s’hauria apropat a Demòcrates i, de fet, a les eleccions del desembre, la seva filla, Agda Castillo, va ser la número 7 de la llista liderada per Anna García.

Per tant, tot fa pensar que, tret de gran sorpresa en la reunió definitiva que sobre la qüestió han de mantenir els parlamentaris de la majoria, Massoni serà postulada com al seu nom per convertir-se en Raonadora del Ciutadà. Els altres grups, a priori, també podrien presentar algun nom, però l’aritmètica de la cambra deixa clar que, al final, Demòcrates i Ciutadans Compromesos, si volen, poden imposar el nom de l’antiga docent escaldenca.

Comentaris (34)

Trending