Marsol admet que el pacte PS-SDP els fa mal però deixa clar que “lluitarem” per Andorra la Vella

La cònsol major tira pilotes fora, però no nega la possibilitat de deixar el comú per convertir-se en la número 2 de la llista nacional de Demòcrates

Marsol, donant explicacions a periodistes durant un acte recent.
Marsol, donant explicacions a periodistes durant un acte recent. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, admet que el pacte tancat entre Partit Socialdemòcrata i Progressistes-SDP dificulta molt que Demòcrates pugui recuperar la territorial de la capital. Malgrat això, deixa clar que no renuncien, en cap cas, als dos consellers en joc i que “tenim opcions i les lluitarem”. El que no ha volgut revelar és si acabarà deixant el comú per convertir-se en la número 2 de Xavier Espot a la llista nacional ‘taronja’.

“El pacte, a Andorra la Vella, no ens beneficia”, ha reconegut la mandàtaria, que ha recordat que la seva parròquia és “on més vot socialista hi ha”. Entén, això sí, que la decisió és “legítima” i, en certa forma, lògica, ja que “ideològicament són partits socialdemòcrates”.

Per això, té clar que “ens afectarà” i, de fet, recorda que la seva idea era “reeditar el pacte a tres que vam fer” per a les comunals. I, malgrat això, no llença la tovallola. “Insistirem a buscar acords. Pensem que la candidatura ha de ser important perquè tenim opcions independentment de l’entesa entre PS i SDP”, ha afirmat Marsol, tot assegurant que “tenim possibilitats i les lluitarem”.

La cònsol, però, ha tirat pilotes fora quan se li ha demanat si finalment deixarà el comú per anar a la llista nacional. Ni ha negat ni ha afirmat aquesta possibilitat. Tot està obert. “Ara surten molts noms i hipòtesis”, ha indicat. Al seu entendre, “primer hem d’esperar la convocatòria i després es concretaran coses”. Per això, assegura, “continuo centrada en el comú”.

En tot cas, no nega estar disposada a retornar a la política nacional -cal recordar que ja va ser consellera general i, de fet, presidenta del grup liberal en la legislatura 2005-09-. “Són coses que es parlen al partit i després seurem i decidirem quina és la persona més adient i si ella està d’acord”, ha comentat. A banda, ha remarcat que “també el cap ha de dir la seva”.

Comentaris (5)

Trending