Liberals i Demòcrates tanquen pactes preelectorals que a Sant Julià poden torpedinar Unió Laurediana

Les converses estan molt avançades i ja pràcticament enllestides a totes les parròquies amb l'excepció d'Escaldes-Engordany

Comentaris

El dirigent liberal, Josep Maria Cabanes.
El dirigent liberal, Josep Maria Cabanes. Pilar Candel

Després de tancar les negociacions per un pacte electoral a totes les parròquies tret d'Escaldes-Engordany on encara continuen les converses, Demòcrates i Liberals estan a punt de segellar l'acord a Sant Julià de Lòria per anar plegats a les pròximes eleccions generals i acabar amb l'hegemonia d'Unió Laurediana.

El pacte sacsejarà el panorama electoral lauredià que és territori d'Unió Laurediana i que se li resisteix a Demòcrates. Per això l'acord és important per la formació que governa. Primer perquè els Liberals de Josep Maria Cabanes -resident a la parròquia- tenen una bossa d'electors, i segon perquè d'aquesta manera es torpedina Unió Laurediana que és una branca, juntament amb els propis liberals, Andorra Endavant de Carine Montaner i Acció, de l'arbre del Partit Liberal d'Andorra.

De fet alguns prohoms lauredians -i d'Unió Laurediana- amb un pes molt específic al poble donen suport al pacte. Es tracta de persones disconformes amb la gestió de l'actual majoria comunal d'Unió Laurediana (UL) però també conscients que el partit viu en una mena de letargia i amb pocs candidats amb garanties. Tot i això encara disposa d'un bon coixí d'electors, més de mil a les darreres comunals. La tradició assenyala que amb més de dos llistes sempre guanya UL però caldrà veure que passarà l'any vinent.

Demòcrates vol presentar a Sant Julià un candidat/a jove i sense antecedents polítics. Els seus militants han mirat, remirat i puntejat la llista d'electors per fer una primera tria. L'elecció és més senzilla pels Liberals. La seva candidatura tindrà enfront les del PS, Concòrdia, Andorra Endavant i Unió Laurediana, sense descartar a Acció.

Comentaris (24)

Trending