Els liberals criden al consens per afrontar els “grans reptes de país”

Ferran Costa reclama a la resta de grups saber assolir acords per a la reforma de les pensions i la negociació amb la Unió Europea

Costa, durant la seva intervenció al Debat d'Orientació.
Costa, durant la seva intervenció al Debat d'Orientació. Liberals d'Andorra

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha fet una crida a la resta de bancades del Consell General per assolir “consensos” per afrontar els principals reptes del futur. Entre aquests, ha destacat la reforma del sistema de pensions i la negociació amb la Unió Europea. Paral·lelament, també ha tret pit de les accions realitzades els darrers mesos des del Govern, com ara el programa d’emancipació per a joves, i ha defensat projectes com l’heliport o el laboratori farmacèutic de Grífols.

Aquests han estat els eixos de la primera intervenció de Costa en la segona jornada del Debat d’Orientació Política. Sobre el consens, ha recordat que tots els grups “ja hem sabut trobar acords” en diversos temes, com ara la declaració d’emergència climàtica o el pacte per a la ja joventut. I, ara, ha afirmat, és el moment de fer-ho “amb els grans reptes del país”. I, principalment, en la necessària reforma del sistema de pensions i de cara a les negociacions amb la Unió Europea.

El líder parlamentari dels liberals ha defensat de forma contundent projectes que han aixecat una important oposició. És el cas de l’heliport a la Caubella o del laboratori de Grífols. Els ha comparat amb altres de fa uns anys, com ara el túnel del Pont Pla. “Sempre ens preguntem quin és el cost d’aquestes solucions i ens hauríem de preguntar quin és el que pagarem de no fer-les”, ha indicat. De fet, ha estès aquesta reflexió també a aquelles persones que no volen posar-se la vacuna contra el coronavirus.

Del discurs d’Espot, Costa ha destacat diferents aspectes. Un d’ells, l’aposta per la mobilitat. En aquest àmbit, ha destacat una iniciativa que vol impulsar la seva formació: l’estudi sobre la viabilitat d’un transport públic per cable. “Perquè sigui puntual i fiable”, ha afirmat, “un transport públic ha de ser en molts casos segregat”.

El liberal també ha volgut destacar els diferents projectes fets els darrers mesos. Entre ells, una que surt directament del seu programa electoral del 2019: el programa d’emancipació per als joves. Ha destacat que, fins ara, ja s’han atorgat 42 subvencions.

Comentaris (2)

Trending