Liberals constaten que a la UE hi ha un gran desconeixement de la negociació d'Andorra per l'acord

Una delegació encapçalada pel president del grup parlamentari, Ferran Costa ha mantingut reunions amb una desena d'europarlamentaris

Ferran Costa conversa amb eurodiputats.
Ferran Costa conversa amb eurodiputats. Liberals d'Andorra

Una delegació andorrana encapçalada per Ferran Costa, president del prup parlamentari liberal, ha mantingut reunions amb una desena d'europarlamentaris i altres polítics amb influència en les institucions europees per traslladar el punt de vista d’Andorra en les negociacions de l’Acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Les trobades han tingut lloc al Parlament Europeu al llarg de tres dies, des de dilluns passat i fins aquest dimecres, i han servit per constatar l'alt grau de desconeixement que hi ha en les negociacions.

Entre les converses més rellevants, destaquen les mantingudes amb Ilhan Kyuchyuk, designat redactor de l’informe de l’Acord d’associació amb Andorra, San Marino i Mònaco; i Dita Charanzova, vicepresidenta del parlament. El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha valorat molt positivament les reunions “per situar el dossier d’Andorra en el punt d’atenció dels europarlamentaris”.

Costa ha manifestat que “hi ha un desconeixement molt gran sobre les negociacions d’associació d’Andorra amb la Unió Europea”. Un fet que atribueix a la grandària de les institucions europees, “hi ha tants comitès diferents en tot el Parlament Europeu que aquells europarlamentaris que no formen part específicament del Comitè d’Afers Exteriors desconeixen el tema”. La delegació andorrana també ha pogut resoldre els dubtes sobre les negociacions de l’Acord d’associació que han plantejat els europarlamentaris. Una de les més repetides ha estat “la lentitud amb la qual avancen les negociacions” ha detallat Costa, fet que s’atribueix “primer al Brexit i posteriorment a la dificultat d’avançar el darrer any i mig a causa de la pandèmia”.

Les reunions han servit per explicar les especificitats d’Andorra que es volen preservar en el futur acord. Algunes d’elles ja s’han pogut mantenir com és l’statu quo de FEDA i d’altres s’hauran de debatre properament com és la possibilitat de continuar amb el model actual pel que fa a les telecomunicacions del país.
Per últim, Costa considera “del tot necessàries aquestes trobades que de ben segur donaran un impuls a l’avanç de les negociacions en els pròxims mesos” i ha assegurat que “caldrà repetir-les en un futur especialment amb europarlamentaris francesos, ja que França ocuparà la presidència de torn de la Unió Europea durant el primer semestre del 2022”.

Comentaris (1)

Trending