Junts manté que la policia espanyola va usar fons reservats per atacar Andorra i la BPA

La comissió legislativa del Congrés espanyol que investigarà la denominada ‘Operació Catalunya’ intentarà recopilar documentació sobre la informació manipulada que des de Madrid s’hauria fet arribar al Tresor americà

Comentaris

Míriam Nogueras dirigint-se a l'hemicicle.
Míriam Nogueras dirigint-se a l'hemicicle.

La formació política Junts manté que “el Regne d’Espanya va assetjar tercers països com Andorra” per “acabar amb Catalunya” i va fer “actuar la policia patriòtica amb fons reservats” per poder, entre altres, “amenaçar CEOs de bancs i inclús enviar informació manipulada al tresor americà”, en una clara referència a les amenaces que acabarien sent reals contra els màxims dirigents de Banca Privada d’Andorra (BPA) o la documentació que s’hauria fet arribar des de Madrid al FinCEN.

Les manifestacions són de la diputada de Junts al Congrés de Diputats espanyol Míriam Nogueras, que ha estat una de les impulsores -juntament amb representants del Partit Nacionalista Basc- de la comissió parlamentària que investigarà la denominada ‘Operació Catalunya’ inclosa la derivada andorrana. I que mirarà d’obtenir informació, entre altres coses, tant de l’actuació de la policia patriòtica com dels dirigents governamentals espanyols a redós de Mariano Rajoy. També de com s’hauria fet per tal que el FinCEN dictés un ‘Notice’ contra BPA.

La portaveu de Junts al Congrés Míriam Nogueras.

Relacionat

Avalada al Congrés la comissió que analitzarà la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’

La comissió en qüestió ja està constituïda i ara s’ha de configurar l’agenda incloent-hi la negociació de les persones que seran citades a declarar-hi, a prestar el seu testimoni per aclarir tot plegat. En seu de la cambra baixa espanyola, Nogueras va recordar que hi ha una causa judicial oberta a Andorra contra diversos exrepresentants del govern espanyol començant pel mateix Rajoy i per diversos membres de caràcter políticopolicial, com l’exdirector de la policia nacional espanyola Ignacio Cosidó, o policial, com l’exDAO Eugenio Pino.

Nogueras va lamentar que “aquesta trama”, la que la Justícia andorrana investiga, entre altres coses, també per un presumpte delicte d’organització criminal, “neix per atacar, per acabar amb Catalunya”. La diputada de Junts va lamentar que fins i tot molts d’aquells que tot sovint “bramen contra el PP” haurien defensat l’atac a la sobirania andorrana perquè del que es tractava és d’anar en contra de Catalunya, “sempre contra Catalunya”.

Comentaris (1)

Trending