Els Joves Liberals fan propostes per abordar la crisi del coronavirus

L’agrupació andorrana ha defensat la creació d’un programa d’ajuda a emprenedors que vulguin impulsar projectes basats en l’economia verda i sostenible

Un instant dela conferència telemàtica que va servir per fer les votacions de les propostes.
Un instant dela conferència telemàtica que va servir per fer les votacions de les propostes. Liberals d'Andorra

Els Joves Liberals d’Andorra han participat les darreres setmanes en el projecte impulsat per la Joventut Liberal Europea (LYMEC) per aportar idees que ajudin a superar la crisi generada per la Covid-19. Les deu millors es presentaran al Parlament Europeu i també es traslladaran a les diferents cambres nacionals. Entre les analitzades hi ha una presentades per la formació del Principat.

Des de l’agrupació liberal es posa en relleu que els joves són un dels col·lectius més afectats per la crisi econòmica causada per la pandèmia i, per això, des de la LYMEC s’ha proposat a les seccions joves dels partits liberals europeus que participessin en la recerca d’idees i accions polítiques que ajudin als joves en aquests delicats moments. En total, han participat 26 organitzacions, inclosa Joves Liberals d’Andorra.

La proposta dels joves liberals no va ser escollida tot i assolir un nombre important de vots però es vol portar perquè sigui analitzada al Consell General

El projecte es va iniciar el passat 29 de juny i al llarg de les darreres setmanes s’ha dut a terme un treball intern en el marc de cada organització amb l’objectiu de presentar les idees a la resta i votar les millors. Les propostes podien abastar cinc àmbits com ara l’educació, l'ocupació, la inclusió econòmica i social; l’emprenedoria i la innovació; i la participació ciutadana.

Aquest dissabte s’han votat les idees presentades per les organitzacions i la proposta presentada per Joves L’A, que preveu crear un programa d’ajuda als joves emprenedors europeus centrant-se en l’economia verda i sostenible, ha estat la tercera més votada, després d’un desempat, a la secció Emprenedoria i Innovació. Toni Puig, president de la secció jove de Liberals, ha avançat que “tot i que finalment no ha estat escollida a nivell europeu, la traslladarem al Consell General perquè es tingui en compte al Principat d’Andorra”. A més, ha afegit que “creiem que és molt necessari que es tinguin en compte els joves en les polítiques de reactivació postCovid”.

Aquest projecte dels Joves Liberals d’Andorra pretén que es posi en marxa un programa innovador per ajudar als joves emprenedors i emprenedores centrat principalment en l’impuls de l’economia sostenible i de quilòmetre 0. La idea contempla que durant els primers dos anys de posada en marxa del projecte els joves no paguin impostos i que continuïn amb unes taxes reduïdes fins als cinc anys de vida del negoci. L’objectiu és fomentar un entorn que permeti als joves impulsar els seus negocis i que a l’hora siguin sostenibles. A més, d’aquesta manera s’ajudaria a reduir l’atur juvenil i es desenvoluparia l’economia local que s’ha vist greument afectada durant la pandèmia.

Una altra de les propostes que els Joves L’A han tramès a la LYMEC instava a crear un forfet europeu per potenciar el turisme i la cultura amb descomptes per poder viatjar i accedir a equipaments culturals per tot el continent.

Comentaris

Trending