El govern espanyol reconeix la ‘policia patriòtica’ i il·legalitats d’acusats de coaccions a Andorra

Pedro Sánchez assegura davant el ple del Congrés que fins a setanta funcionaris policials van treballar al marge de la llei per combatre adversaris polítics i l’independentisme català

Comentaris

Pedro Sánchez al Congrés aquest matí.
Pedro Sánchez al Congrés aquest matí. AGÈNCIES

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha admès aquest matí davant el ple del Congrés que fins a setanta funcionaris de policia van treballar al marge de la llei constituint la denominada ‘policia patriòtica’ per tapar la corrupció del Partit Popular (PP) i combatre adversaris polítics i l’auge de l’independentisme català. Alhora, ha citat el nom de dos dels implicats en la causa oberta per coaccions a Andorra i a la BPA, com ara l’ex-ministre Jorge Fernández Díaz i l’ex-secretari d’Estat Francisco Martínez entre els orquestradors de les il·legalitats.

Sánchez ha donat credibilitat a totes les manipulacions i falsedats instrumentalitzades al tomb de casos com els que han afectat Jordi Pujol -que va acabar esquitxant BPA-, Xavier Trias o fins i tot el partit polític Podemos. I ha lamentat que rere de tot plegat, i sense cap mena de retret, hi hagués hagut dirigents del PP. De fet, el president espanyol ha admès que “responsables polítics al màxim nivell” van participar en comportaments o maniobres “clarament il·legals” i que han malmès la imatge d’institucions públiques com els cossos de seguretat.

Amb tot, Sánchez ha garantit que tant la judicatura com la fiscalia estan treballant per aclarir tot el que va succeir i establir responsabilitats i que el govern espanyol “està col·laborant amb transparència a què aquells actes delictius no quedin impunes”. Tot plegat, s’emmarca en una batussa política derivada de les escoltes que avalades pel govern socialista s’haurien fet a dirigents catalans.

Davant els retrets fets des de la bancada popular espanyola pel denominat ‘cas Pegasus’, Sánchez i els seus estan destapant totes les martingales fetes pel PP després d’una exhaustiva anàlisi de la situació. Les diverses fonts consultades han assegurat que la pugna molt probablement farà sortir a la llum pública totes les anomalies hagudes, inclòs el que va envoltar el suposat atac per part de la ‘policia patriòtica’ espanyola a la sobirania d’Andorra.

Comentaris (15)

Trending