El Govern assegura que “no s’ha falsejat cap nòmina”

El cap de l’executiu, Xavier Espot, deixa clar que “la polèmica és fruit d’una discrepància sobre els conceptes retributius als quals se’ls hi ha d’aplicar el 3%”

L'edifici administratiu del Govern d'Andorra
L'edifici administratiu del Govern d'Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, ha sortit al pas davant la demanda que els sindicats han presentat a la Batllia pel que creuen que s’han falsejat nòmines per poder justificar no apujar els complements de millora. Assegura que “l’executiu no ha falsejat res perquè no tenim la capacitat ni la voluntat de fer-ho”. Ho atribueix a una discrepància entre les dues parts sobre els conceptes retributius en què s’ha d’aplicar el 3%.

 

Espot ha titllat de “paraules molt fortes” les que s’inclouen en el comunicat emès aquest dilluns per part dels vuit sindicats que defensen els drets dels treballadors i que han entrat una demanda a la Justícia contra la decisió de Govern de no ampliar l’augment adoptat a les graelles a aquestes parts dels sous. Posa en relleu que “no hem falsejat res” i recorda que “les nòmines les elaboren els funcionaris que treballen a la secretaria d’Estat de Funció Pública”.

La façana de la seu de la Justícia.

Relacionat

Els sindicats creuen que Govern falseja nòmines per justificar no apujar els complements de millora

Assegura que “les declaracions no s’ajusten a la realitat i ho atribueix a “una discrepància sobre els conceptes retributius als quals s’havia d’aplicar l’increment del 3%”. En aquest sentit, recorda que “qui ha decidit incrementar aquest percentatge i fer-ho per llei va ser l’anterior Govern. Per tant, deixa clar que “no hi ha cap voluntat de perjudicar els treballadors públics, sinó de millorar la seva capacitat adquisitiva”.

Espot considera que aquesta polèmica “és una mica estèril”. Tot i això, assegura que “és legítim que els sindicats reclamin el que considerin oportú i haurà de ser la Justícia la que acabi dictaminant”.

Comentaris (10)

Trending