Espot defineix Ribas com "un gegant polític i personal"

La modernització del país, el seu paper d'estadista i l'aportació per la instauració de la Constitució es consideren els aspectes claus del desaparegut excap de Govern

Comentaris

Xavier Espot preparant aquest dissabte la intervenció en record d'Òscar Ribas.
Xavier Espot preparant aquest dissabte la intervenció en record d'Òscar Ribas. Altaveu

Aquest dissabte continuen els emotius records per l'ex cap de Govern Òscar Ribas que va morir divendres a la nit de manera sobtada al seu domicili de Sant Julià de Lòria. El cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat  que era en el millor sentit de la paraula "un gegant polític però també des de la perspectiva absolutament personal". 

Espot ha subratllat que tot i que li separen gairebé dues generacions amb el desaparegut cap de Govern, "perquè quan ell feia política jo encara era a la llar d'infants sento molta proximitat" a l'hora d'analitzar les accions polítiques que va portar a terme i ha indicat que molts ciutadans el recordaran per la seva contribució a la consolidació d'Andorra com un Estat democràtic i social durant el període constitucional i "la Constitució no s'entén sense la intervenció decisiva d'Òscar Ribas Reig"

L'excap de Govern, Jaume Bartumeu ha dit que el mateix divendres havia intercanviat diversos correus electrònics amb ell i ha assenyalat que "ens deixa un gran home d'Estat que va marcar el camí i ens va ajudar a aconseguir la Constitució". En els mateixos termes s'ha expressat un altre ex cap de Govern, Toni Martí qui ha destacar el seu paper com a estadista "amb les reformes que va dur a terme".

 Bartumeu estava treballant amb Ribas en un volum que es publicarà el mes vinent. Marc Forné, que va reemplaçar Ribas com a cap de Govern va ser un home molt dedicat a la política i es va esforçar perquè Andorra fos un Estat modern.  Es va esforçar perquè Andorra fos un país modern i també va treballar molt en la Constitució. Es va atrevir a ser el primer cap de Govern de la 'reformeta'" ha afegit, destacant la seva valentia per ocupar el major càrrec de responsabilitat de l'executiu en un moment "on les competències que tenia eren molt poques". Albert Pintat, cap de Govern de l'any 2005 al 2009, el defineix com "un home savi, amb serenitat i clarivident. Teniem opinions diferents però coincidiem en els temes essencials: reformes, institucions, Coprinceps, Bisbe, Europa".

Partits polítics, comuns, entitats, associacions i federacions i clubs esportius s'han sumat als recordatoris. Des de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat afirma que "perdem un dels grans referents polítics de la nostra història. Un home d'Estat, un home savi. Tot just ahir rebia les seves memòries amb entusiasme". La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha anunciat aquest dissabte que abans dels partits de la jornada d'aquest cap de setmana es farà un minut de silenci.

Comentaris (3)

Trending