Espot assegura que només té tancats “tres o quatre” ministres

L’ara conseller general i futur aspirant a la investidura prefereix la prudència per “respecte” al Consell General, però admet que Marsol serà una de les que saltarà cap a l’edifici administratiu; l’excònsol de la capital té clar que vol anar acompanyada d’Alain Cabanes, caldrà veure a quin càrrec

Espot, votant per l'elecció dels síndics.
Espot, votant per l'elecció dels síndics. SFGA/ C.ESTEVE

Xavier Espot ja no és cap de Govern. És, des d’aquest migdia, conseller general. Però amb la ment, lògicament, posada en la configuració del que ha de ser el seu pròxim executiu. Després de la sessió constitutiva ha volgut assegurar que molts dels noms que sonen per a ministre encara no estan tancats. De fet, assegura que en té només “tres o quatre”. Per altra banda, el que sí que queda clar és que Conxita Marsol vol que al gabinet també salti Alain Cabanes, de la seva plena confiança. Caldrà veure, però, el lloc exacte.

Espot, de fet, ha volgut assegurar que vol ser prudent i no parlar de noms per “respecte” al Consell General. Al final, recorda, seran els parlamentaris els qui decidiran si el nomenen o no cap de Govern per segon cop. Cert, també, que qualsevol cosa que sigui diferent d’això sembla, ara mateix, poc menys que impossible amb la majoria absoluta aconseguida per DA als comicis. Malgrat això, a l’hora de ser preguntat per la configuració del seu gabinet, no ha donat gaires detalls.

De fet, fins i tot ha intentat desmentir -sense referir-se a cap en concret- que alguns dels noms que han sonat els darrers dies no estan ni de bon tros tancats. “Més enllà de tres o quatre, no estan determinats”, ha declarat. I un d’ells, això sí que està clar, és Marsol. Qui també ha promès avui com a consellera general, però que també sortia conscient que la seva estada a Casa de la Vall serà breu.

I també, si s’imposa el seu criteri, ho hauria de ser la d’Alain Cabanes, qui va ser el seu número 2 a la llista territorial d’Andorra la Vella. L’excònsol el vol tant si com no a Govern. Ara bé, cal veure amb quin càrrec. Inicialment, el destí semblaria la secretaria d’Estat d’Esports, però el possible aterratge de Mònica Bonell a aquesta cartera deixa tot a l’aire. Caldria veure si la canillenca accepta la proposta o si, pel contrari, s’estima més un perfil més de la seva confiança. En aquest cas, caldria recol·locar Cabanes.

Més enllà de la formació del Govern, Espot ha manifestat que té “la mà estesa a totes les formacions”. També, però, amb una advertència. “Tenim l’encomana d’una part important de la ciutadania per implementar el nostre programa polític”, ha indicat. Per tant, poc marge, doncs, hi hauria per arribar a enteses en certs punts.

Des de la futura oposició, també s’ha volgut donar, almenys aquest primer dia, un missatge en positiu. Cerni Escalé, de Concòrdia, ha volgut ressaltar els elements tradicionals de la celebració. “Els tricornis i les capes ens igualen a tots i ens deixen clar que estem aquí per treballar per Andorra”, ha apuntat. Per la seva banda, la socialdemòcrata Judith Salazar ha recollit el discurs del síndic general, Carles Enseñat, i ha aposat per recuperar “la centralitat del Consell com a lloc on reposa la sobirania popular” i ha advocat per una cambra “cooperativista” perquè “tots podem aportar coses”. Des d’Andorra Endavant, Carine Montaner, que tindrà Noemí Amador com a vicepresidenta del grup, ha expressat la voluntat de “treballar des del seny per millorar la qualitat de vida del poble andorrà”.

Comentaris (5)

Trending