Espot anuncia que venen temps difícils en què Andorra haurà d'assumir un canvi que "no és senzill"

Afirma en el seu discurs de Cap d'Any que cal seguir treballant en l’impuls d’una economia verda, en la diversificació del teixit productiu en clau d’innovació, en l’atracció d’inversió estrangera i de residents internacionals que aportin valor afegit i en el rellançament dels sectors tradicionals

Comentaris

El cap de Govern Xavier Espot durant el seu discurs.
El cap de Govern Xavier Espot durant el seu discurs. SFGA

Xavier Espot ha dit en el seu discurs de Cap d'Any que "tot i les dificultats que vivim i que viurem, ara tenim l’oportunitat d’encarar aquest canvi, que no és senzill, ni ràpid. Perquè hem vist que un model econòmic que sovint prioritzava la quantitat per sobre de la qualitat suposava un risc massa gran".  Ha augurat que vindran temps dífícils des d’un punt de vista sanitari, difícils per a l’economia, difícils per a la vida social i familiar, el Govern us farà costat".

Espot ha explicat que Andorra ha de trobar el seu lloc en un nou món que estarà marcat per la innovació i la sosteniblitat. El cap de Govern ha afirmat que cal continuar treballant en l’impuls d’una economia verda, en la diversificació del nostre teixit productiu en clau d’innovació, en l’atracció d’inversió estrangera i de residents internacionals que aportin valor afegit i en el rellançament dels sectors tradicionals tradicionals -des de l’agricultura fins a les finances, passant pel turisme, el comerç o la construcció- per fer-los més sostenibles i més resistents.

ha recordat que "hem de culminar les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea. I que hem de seguir fent passos, com la recent adhesió al Fons Monetari Internacional, que donin encara més credibilitat al nostre model social i econòmic". Ha fet referència a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid  i ha indicat que "hi estem fent front amb encerts i amb desencerts -com tothom-, però també hem aconseguit suscitar l’admiració i el reconeixement per la forma com hem gestionat la lluita contra la pandèmia. I si estem sent capaços de superar aquesta dura prova -inesperada, a més, i sense precedents- no ens ha de fer por assumir canvis com la diversificació del model econòmic, l’accés al mercat interior europeu o la transició energètica.

Ha adreçat un missatge d'optimisme subratllant que "l’entorn és més incert, l’horitzó és menys clar, les dificultats i els problemes s’han multiplicat, però Andorra és avui més madura, més responsable i més forta. Com a país tenim un rumb traçat, del que volem, de cap a on volem anar; i sabem que tenim la capacitat de superar les dificultats, perquè ho hem estat fent al llarg de l’últim any. I sabeu també que davant dels temps encara difícils que vindran -difícils des d’un punt de vista sanitari, difícils per a l’economia, difícils per a la vida social i familiar- el Govern us farà costat".

El cap de Govern ha iniciat el seu discurs recordant el desaparegut escriptor Antoni Morell i també s'ha referit a l'excap de Govern, Òscar Ribas mort aquest mateix mes desembre. "Molts dels canvis i de les reformes que estem duent a terme avui, Òscar Ribas ja les va plantejar fa 25 o 30 anys. Perquè ell sabia que Andorra podia accedir plenament a la modernitat sense perdre la seva autenticitat. És més: Ell sabia que, precisament per conservar i potenciar allò que ens fa autèntics i genuïns, hem de trobar un encaix en un món que evoluciona de forma constant; hem de ser part d’aquesta evolució". Ha acabat manifestant que "conserveu ben vives en la memòria aquelles persones que malauradament ja no estan entre nosaltres".

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending