El duet Miró-Sanchiz es perfila com a cartell socialdemòcrata a la capital

L’aliança progressista situaria de número 2 a Andorra la Vella qui fou cap de gabinet entre 2009 i 2011 i persona d’absoluta confiança de Jaume Bartumeu, mentre que, tret de sorpresa, no es faria llista a Canillo

Joaquim Miró i Marian Sanchiz.
Joaquim Miró i Marian Sanchiz.

Andorra la Vella és una de les parròquies on es preveu una batalla electoral més acarnissada. Allà l’aliança socialdemòcrata ha tancat els dos caps de cartell amb els quals intentarà tornar a aconseguir el que havia estat el seu feu tradicional. El número 1 serà, representant el PS, Quim Miró, que mirarà de reeditar el triomf aconseguit ara fa quatre anys. En segon lloc, finalment, SDP col·loca Marian Sanchiz, qui fou cap de gabinet al Govern de Jaume Bartumeu. Les dues formacions, per altra banda, gairebé donen per perduda qualsevol opció de fer candidatura a Canillo.

Que Sanchiz, una persona que compta amb la plena confiança del líder de Progressistes-SDP, seria una de les integrants de les candidatures estava clar. Tot apuntava en un inici a la nacional, però finalment els moviments l’han acabat situant -almenys ara per ara- a la territorial de la capital. Serà la número 2, fent cartell amb el fins ara conseller general Quim Miró, que ja fa quatre anys -llavors amb Sílvia Ferrer de companya en el marc de d’Acord-, es va emportar la territorial de la capital.

Sanchiz, docent de professió recentment jubilada acumula una llarga trajectòria com a persona de confiança de Jaume Bartumeu. Entre 2009 i 2011 va ser la cap de gabinet i el 2019 va ser la número 4 de la llista nacional d’SDP.

D’aquesta forma, es configura una candidatura que es considera prou potent per fer front a la llista que presenti Demòcrates, a l’espera de si hi ha o no acostament o pacte amb Liberals i si, finalment, la número 1 és Conxita Marsol. D’altra banda, el moviment de Sanchiz cap a la parroquial deixa encara per definir el número 5 de la llista nacional conjunta PS-SDP. Laia Moliné o Elisabet Zoppetti es perfilen, ara per ara, com els noms que més possibilitats tenen.

Si a la capital es tindrà llista, a priori, amb moltes possibilitats, la creu per l’aliança socialdemòcrata es dona a Canillo. A manca de menys de 4 dies pel tancament de candidatures, la possibilitat de fer llista a aquesta parròquia és gairebé inexistent. Cap de les dues formacions té massa arrelament i això dificulta trobar els cinc integrants necessaris. En tot cas, ja fa dies que el mateix Pere López va avisar que no es marcaven com a un objectiu ineludible estar a totes les territorials sinó que es preferia, allà on hi hagués llista, que fossin propostes potents i amb possibilitat d’aconseguir la victòria.

On sí que hi haurà llista és a Encamp, amb Marta Pujol i Susagna Venable. Falta tancar els suplents. El pacte estableix que el 3 seria d’SDP, el 4 del PS i el 5 d’Agrupament.

Comentaris (11)

Trending