Demòcrates renovarà l’executiva al complet el pròxim setembre

Durant el congrés que es preveu després de l’estiu la intenció és renovar al complet totes les cares i fer un nou torn, tot i que de moment encara no es tenen candidats

L'inici de l'executiva de DA d'aquest dimarts
L'inici de l'executiva de DA d'aquest dimarts

El congrés de Demòcrates (DA) previst per al 13 de setembre no serà únicament per encarar les eleccions comunals – que també –. Servirà per fer una renovació al complet, de dalt a baix i canviant totes les cares, de l’executiva actual. D’aquesta manera es vol mantenir una rotativa de cada dos anys, tenint en compte que la darrera renovació va ser el 2021. Malgrat això, de moment encara no es té cap candidat ni s’ha volgut desvelar cap dels possibles noms.

Durant la trobada d’aquest dimarts s’han començat a escalfar els motors per a les pròximes eleccions comunals. S’ha fet concretament fixant definitivament la data del congrés per al 13 de setembre i remarcant el punt més important que es tractarà després de l’aturada de l’estiu. El secretari general, Jaume Serra, ha remarcat que la intenció és renovar l’executiva al complet, “seria el següent torn de dos anys amb l’executiva actual”. Per tant, la intenció és mantenir aquesta rotativa per renovar les cares que actualment la conformen.

Això s’espera que serveixi, en certa manera, de crida per a possibles candidats, perquè actualment no hi ha cap. “La intenció és crear un cert clima de sana competència electoral, perquè la gent comenci a pensar qui està disponible”, ha explicat Serra. Des del partit, però, s’és conscient que s’està a diversos càrrecs institucionals i que hi ha molta gent que està ja ocupada. Per tant, es compta amb menys efectius. “Serà més complex, però com sempre es resoldrà”, ha assegurat Serra.

Una de les darreres executives que ha celebrat Demòcrates.

Relacionat

Demòcrates preveu un congrés el 13 de setembre per enfilar les comunals

Amb tot i això, les eleccions comunals ja planen sobre DA i sobre l’executiva d’aquest dimarts. Es comença a treballar en una carrera de fons on la intenció, segons Serra, seria anar sol a tot arreu. Almenys, aquest és el paradigma ideal “per a qualsevol, perquè tothom vol anar sol i guanyar-ho tot”. S’haurà d’estudiar la situació a cadascuna de les parròquies, “cada lloc és una mena de microcosmos”. Serra està convençut que a alguns llocs “s’haurà de fer costura i, en alguns llocs, alta costura”.

Pel que fa a aquesta competència que semblaria que s’està treballant, d’aquests pactes que s’estan forjant per desbancar a DA d’algunes parròquies, Serra ha assegurat que “això està molt bé”. El motiu és que considera que “la competència electoral és l’essència del sistema que tenim, estaria preocupat si fos al contrari”. Per tant, no es té especial temor a aquestes aliances que poden arribar a tancar-se en contra de Demòcrates, “son les regles de joc”. L’objectiu estaria, per tant, en “anar a guanyar, trobar els millors candidats i intentar que el nostre programa sigui engrescador”.

 

Comentaris

Trending