Els consellers generals de la majoria asseguren que encara els queda “un any de feina”

Els grups parlamentaris de DA, Liberals i Ciutadans Compromesos afirmen que, per ara, no pensen en eleccions i recorden que, sobre la taula, encara tenen “molt treball acumulat”

Un periodista fa una foto durant la roda de premsa d'aquest matí.
Un periodista fa una foto durant la roda de premsa d'aquest matí. Liberals d'Andorra

Almenys de portes enfora, els consellers de la majoria (Demòcrates, Ciutadans Compromesos i Liberals) no volen ni sentir a parlar d’eleccions. Preguntats obertament per la possibilitat que les generals s’acabin avançant, ni que siguin al desembre, els parlamentaris han tirat pilotes fora. De fet, han vingut a dir que, si és per ells, al cap tenen que encara els queda “un any” de feina. Per tant, que els comicis serien a inicis de la primavera del 2022.

Fa dies que es parla de quan seran les eleccions. Oficialment, tocarien entre març i abril de l’any vinent. No es descarta, però, que puguin convocar-se abans. De fet, el mateix cap de Govern, Xavier Espot, que és qui té la darrera paraula, va admetre que hi ha la possibilitat de celebrar-la “algun mes” abans del que tocaria.

Per ara, però, aquests cants electorals no arriben al Consell. O si ho fan, s’evita admetre-ho públicament. “No estem per cabòries de quan acaba la legislatura”, ha afirmat el president del grup liberal, Ferran Costa, en ser preguntat directament per aquesta qüestió. I és que, remarca, “tenim molta feina acumulada i la volem dur a bon port”.

De forma similar s’ha expressat la consellera general de Demòcrates per Andorra (DA), Sandra Codina. “Ni en parlem del tema”, ha assegurat, tot recordant que “encara ens queda un any”. I, de fet, és aquest temps el que també ha volgut afirmar que resta des de Ciutadans Compromesos, Raul Ferré. Amb el dit aixecat marcant clarament un u. “És el que queda”, ha comentat.

Per tant, al Consell, per ara, no es parla d’urnes. O almenys no pas públicament. Ni tampoc, tot i ser preguntats, per quina fórmula tenen al cap per anar als comicis: units, separats, mixta? Asseguren que, de moment, només pensen en el llarg llistat de projectes legislatius que tenen sobre les respectives taules.

Comentaris

Trending